Duet Pro maakt van je iPad Pro een tekentablet

0

De makers van de app Duet Display hebben nu een nieuwe applicatie ontwikkeld: Duet Pro. Hiermee verander je je iPad Pro in een handomdraai in een grafisch hoogstandje. Het bedrijf richt zich op consumenten die reeds met een tekentablet werken, maar deze willen vervangen door een iPad Pro.

Het is al weer een jaar geleden dat Apple een nieuwe tablet uit de doeken deed: de iPad Pro (12.9). Naast een groter scherm was deze tevens uitgerust met Smart Connector, om een extern toetsenbord met de tablet te verbinden. Ook was het de eerste tablet die overweg kon met de Apple Pencil, een tekenhulpmiddel dat veel wegheeft van een pen of tekenpotlood. Afgelopen maart verscheen diens opvolger: de iPad Pro (9.7).

Nog voor de lancering van de iPad Pro is er een geheel ander product op de markt gebracht: Duet Display. Hiermee is het mogelijk om je iPad op je Mac-computer of Windows PC aan te sluiten zodat je hem als tweede scherm kunt gebruiken. Een geweldige applicatie voor mensen die thuis een iPad hebben liggen en op zoek zijn naar een extra monitor, maar geen zin hebben om daarvoor hun beurs open te trekken. Hij kost je wel 9,99 euro, wat behoorlijk aan de prijzige kant is voor een app, maar het is in ieder geval goedkoper dan een tweede monitor kopen.

Duet Pro

De makers van Duet Display hebben nu een nieuwe app gelanceerd: Duet Pro. Dit heeft niets te maken met het uitbreiden van je scherm, maar richt zich op tekenliefhebbers en grafisch ontwerpers. Het transformeert je iPad Pro namelijk in een tekentablet. Een speciaal algoritme zorgt ervoor dat de Apple Pencil extra snel reageert: zodra je op het scherm tekent, zie je onmiddellijk de lijn in beeld verschijnen. Bovendien is hij drukgevoelig. Met andere woorden, als je hard drukt verschijnt er een dikke lijn beeld, en als je zacht drukt een dun lijntje. Dankzij Hand Palm Rejection kun je zonder problemen je handpalm op de tablet leggen zonder dat dit onmiddellijk als een inputsignaal wordt geïnterpreteerd.

Duet Display

Dami Lee, één van de redacteuren die werkzaam is The Verge, zegt dat de app verrassend goed werkt. De drukgevoeligheid werkt volgens haar prima en laat zich vergelijken met de Wacom Bamboo tablet, de tekentablet die nu nog de standaard is voor tablettekenaars. Waar ze zich wel aan ergert is de prijs. Om Duet Pro te kunnen gebruiken moet je een jaarabonnement afsluiten. Deze bedraagt 20 dollar per jaar. Daarnaast moet je natuurlijk ook over een iPad Pro (12.9) of (9.7) beschikken en een Apple Pencil. De tablet kost minimaal 689 euro, of 909 euro als je voor de grotere uitvoering gaat. De Apple Pencil gaat voor 109 euro over de toonbank. En dan komt daar ook nog eens het abonnementsgeld bovenop. Al met al is het een duur geintje om met Duet Pro te kunnen werken.

Net als Duet Display werkt Duet Pro op een Mac-computer met OS X 10.0 of hoger en Windows 8 (64-bit) of hoger. De app kun je downloaden in de App Store. Om de toepassing op je Mac-computer of PC te krijgen moet je eerst Duet Display downloaden van de website van makers.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

 • Schermdiagonaal 12.9 inch
 • Besturingssysteem iOS
 • Schermresolutie 2732 x 2048
 • Afmetingen 305.7 x 220.6 x 6.9 mm
 • Processor Apple A9X
 • Gewicht 713 gram
 • Opslagruimte 128 / 32
 • Alle specificaties
Duet Display

Duet Display Rahul Dewan

 • Platform(en) iOS
 • Categorie Productiviteit
 • Downloaden

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer