Goede kwartaalcijfers Microsoft

0

Het gaat Microsoft voor de wind. In het derde kwartaal boekte het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf een omzet van 20,45 miljard dollar. De nettowinst van 4,9 miljard dollar viel wel iets lager uit.

Dat schrijft Microsoft in de toelichting van de laatste kwartaalcijfers.

Convertibles worden steeds populairder, zowel bij zakelijke gebruikers als particulieren. Marktonderzoekers hebben het al meer dan eens hardop gezegd en hun voorspellingen blijken aardig te kloppen. Dat wil zeggen, als we afgaan op de laatste kwartaalcijfers van Microsoft.

Daaruit blijkt dat de omzet in een jaar tijd groeide van 20,38 miljard dollar naar 20,45 miljard dollar. De nettowinst daalde met 4,3% van 4,9 miljard dollar naar 4,69 miljard dollar.

Surface-tablets

Ook met de verkoop van Surface-tablets gaat het goed. Tablets als de Surface Pro 4, Surface Pro 3, Surface 3 en Surface Book gingen de afgelopen drie maanden als warme broodjes over de toonbank. In het derde kwartaal boekte Microsoft een omzet van 926 miljoen dollar op haar convertibles. Een jaar eerder was dat nog 672 miljoen dollar. Dat is omgerekend dus een groei van 37,8%. Ten opzichte van het vorige kwartaal daalde de omzet op de Surface-afdeling met 39 miljoen dollar.

Met name clouddienst Azure deed het buitengewoon goed. De omzet groeide met maar liefst 116%. Ook Office 365 kon een omzetstijging van 51% in de boeken noteren. Het totaal aantal abonnees groeide tot 24 miljoen. De omzet die uit de verkoop van Xbox game consoles en software wordt gegenereerd, daalde met 5%. De omzet op de mobiele afdeling daalde opnieuw flink: hier moet het bedrijf een afname van 72% in de boeken noteren. Vorig kwartaal daalde de omzet uit de smartphoneverkoop eveneens met zo’n 72%.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer