Lenovo TAB3 8 Plus gelekt: dit zijn de specs en foto’s

0

De Lenovo TAB 3 8 Plus is uit het niets opgedoken. Beroepslekker Roland Quandt verspreidde via zijn Twitter-kanaal een foto en de belangrijkste specificaties van deze tablet. Wij hebben ze voor je op een rij gezet.

Het is februari als Lenovo de TAB3-reeks presenteert op het Mobile World Congress (MWC). Deze serie bestaat uit de Lenovo TAB3 7, Lenovo TAB3 8 en Lenovo TAB3 10 Business. Onlangs zagen we al een geüpgradede versie van de TAB3 7 voorbijkomen: de Lenovo TAB3 7 Plus. Het ziet er naar uit dat de Chinese tabletproducent ook een krachtigere variant van de TAB3 8 gaat uitbrengen onder de noemer TAB3 8 Plus. Roland Quandt heeft persfoto’s en de specificaties van deze budgettablet verspreid.

Specificaties Lenovo TAB3 8 Plus

De Lenovo TAB3 8 Plus heeft een 8 inch IPS LCD-display met een resolutie van 1920 bij 1200 pixels. Dat is een hogere schermresolutie dan zijn voorganger: die moest nog genoegen nemen met een resolutie van 1280 bij 800 pixels. Ook onder de motorkap heeft Lenovo de nodige upgrades toegevoegd. Zo maakt de MediaTek MT8127 quad-core processor waarschijnlijk plaats voor een Qualcomm Snapdragon 625 octa-core processor. Deze heeft acht kernen die ieder een klokfrequentie van 2.0GHz hebben. Het werkgeheugen is uitgebreid van 2GB naar 3GB. Het intern geheugen bedroeg 16GB, maar wordt in de TAB3 8 Plus uitgebreid naar 32GB of 64GB. Daarnaast kun je het geheugen met microSD-kaart wellicht nog verder uitbreiden.

De Lenovo TAB3 8 Plus heeft een 8 en 5 megapixelcamera. Naast WiFi en Bluetooth 4.0 (LE) krijg je tevens ook een 4G-module voor mobiel internet. De krachtbron is een 4250 mAh batterij. Deze zou tot wel tien uur meegaan als de batterij volledig is opgeladen. De TAB3 8 Plus is 8 millimeter dik, weegt 330 gram en draait op Android 6.0 (Marshmallow).

Lenovo TAB3 8 Plus

Prijs en beschikbaarheid

Het is niet bekend wanneer de Lenovo TAB3 8 Plus in ons land verschijnt. Ook over de adviesprijs hebben we nog geen zinnig woord gehoord. We zullen dus nog even wat meer geduld moeten opbrengen voordat we hier meer over kunnen zeggen. Zodra dat het geval is lees je dat uiteraard hier op TabletGuide.nl.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer