‘S Pen met ingebouwde speaker in de maak’

0

Samsung werkt mogelijk aan een stylus die voorzien is van een ingebouwde speaker. Er is namelijk een patent opgedoken waarin een nieuwe S Pen met deze techniek wordt beschreven.

Dat ontdekte Patently Mobile.

Samsung is een van de weinige fabrikanten die een stylus bij zijn producten levert. Niet allemaal overigens: alleen een handjevol tablets en smartphones is met dit accessoirestuk uitgerust. Zo heeft de Samsung Galaxy NotePro 12.2 uit 2014 standaard een stylus. En eerder deze maand onthulde Samsung de Samsung Galaxy Tab A (2016) met S Pen. Bij de smartphones krijgen alleen de Galaxy Note-toestellen een stylus.

S Pen met speaker

Met de introductie van de Samsung Galaxy Note 7 heeft de Zuid-Koreaanse tablet- en smartphonemaker de S Pen nog grondig aangepakt. Zo kun je voortaan ‘slimme selecties’ maken, inzoomen op tekstfragmenten, woorden vertalen, GIF-animaties maken en meerdere apps naast elkaar plaatsen.

Meer kennelijk is Samsung nog niet klaar met innoveren. Uit een patent dat is toegekend aan de fabrikant blijkt dat het mogelijk plannen heeft om de S Pen met een speaker uit te rusten aan het uiteinde. In het document noemt Samsung de stylus de “New Galaxy Note Pen”. Dat duidt er op dat de pen mogelijk alleen voor tablets geschikt is en niet zozeer voor smartphones.

Door een speaker in de S Pen te verwerken, kan de speaker op de tablet vervangen worden. Als je muziek draait wordt deze via de stylus afgespeeld. Zodra je hem uit de behuizing haalt blijft de muziek gewoon doorspelen alsof er niets aan de hand is. Verdere details over deze opmerkelijke stylus –de S Pen 2.0 zullen we maar zeggen– zijn niet bekend.

Het feit dat Samsung een dergelijk patent op zijn naam heeft staan, wil nog niet vanzelfsprekend zeggen dat we deze techniek ook daadwerkelijk te zien zullen krijgen. Zo heeft de Zuid-Koreaanse tabletmaker in het verleden wel eens een patent toegekend gekregen waarin een tablet met een gat in de hoek te zien was. Deze is tot op heden nog altijd niet verschenen.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer