Dit zijn de winnaars van de Google Play Indie Games Festival

0

Afgelopen week hield Google het Google Play Indie Games Festival. Hiermee wil de zoekmachinegigant kleine, onafhankelijke app-ontwikkelaars in het zonnetje zetten en hen bedanken voor al hun inspanningen. De prijswinnaars van deze prestigieuze prijs zijn bekend gemaakt.

De Google Play Store telt volgens de laatste cijfers ruim twee miljoen applicaties. Het leeuwendeel daarvan is gratis te downloaden en gebruiken, maar voor sommige apps moet je vooraf eerst geld op tafel leggen. Sommige ontwikkelaars verdienen hun geld met advertentie-inkomsten, anderen genereren hun inkomsten met in-app aankopen.

Om goed in de spotlights van de Google Play Store te staan geven sommige ontwikkelaars bakken met geld uit aan commercials op tv, internet en bij andere apps. Je moet toch iets om op te vallen in de zee aan apps. Voor kleine, zelfstandige ontwikkelaars –ook wel Indies genoemd– is dat geen reële optie. Zij beschikken simpelweg niet over de financiële middelen om dergelijke reclamecampagnes te kunnen betalen.

Speciaal voor deze mensen heeft Google het Google Play Indie Games Festival in het leven geroepen. Het evenement vond plaats op 24 september in San Francisco. Alleen ontwikkelaars uit de VS en Canada die maximaal 15 man personeel in dienst hebben konden zich hiervoor aanmelden. Ook moeten de games nog vóór het einde van het jaar worden uitgebracht.

De winnaars

Tientallen apps werden aangemeld voor de wedstrijd en uiteindelijk koos Google drie winnaars. Dat zijn achtereenvolgens, Bit Bit Blocks, Numbo Jumbo en Orbit – Playing with Gravity.

De eerste titel is een puzzelspel waarbij je gekleurde blokjes van plaats laat wisselen. Op deze manier maak je grotere blokken die je naar je tegenstander –een vriend of collega die tegelijkertijd op jouw tablet meespeelt of de computer– afvuurt. Bij wie als eerste de rode scheidslijn in het midden de achterkant raakt, heeft verloren.

Numbo Jumbo is eveneens een puzzelgame, maar hierbij gaat het om hoofdrekenen. Er staan verschillende cijfers in beeld die je met elkaar kunt verbinden. Je maakt een optelsom in je hoofd en verbindt de cijfers met elkaar totdat je bij de juiste uitkomst bent. Hoe langer deze getallenlijn, des te hoger je score. De cijfers kunnen uiteenlopen van 1 tot 9, wat dus meer dan voldoende uitdaging biedt.

In Orbit – Playing with Gravity moet je kleine planeten lanceren in een baan rondom zwarte gaten. Als je dat goed doet, dan blijven de planeten zweven. Zo niet, dan worden ze verzwolgen door de zwarte gaten of het heelal in geslingerd.

Ben je benieuwd naar de andere games die waren genomineerd voor de prijs of zich hadden aangemeld? Op deze pagina vind je deze games terug.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer