‘Andromeda op 4 oktober aangekondigd’

0

Op 4 oktober houdt Google opnieuw een groots persevenement. Naast de Google Pixel, Pixel XL, 4K Chromecast en nieuwe slimme router doet de zoekmachinegigant vanaf dit podium nog een aankondiging: Andromeda, de samenvoeging van Android en Chrome OS tot één besturingssysteem.

Het was eind vorig jaar het gesprek van de dag: Google zou overwegen om zijn besturingssystemen Android en Chrome OS samen te voegen. Het eerste besturingssysteem kennen we van de tablets en smartphones, het tweede vinden we terug op Googles notebooks genaamd Chromebooks. Verschillende malen ontkende het internetbedrijf dat het plannen had om beide systemen samen te voegen tot één nieuw universeel product.

Inmiddels zijn we een jaar verder en opnieuw horen we geluiden dat Google van plan is om Android en Chrome OS te combineren tot één nieuw besturingssysteem. We hoorden afgelopen weekend zelfs een naam voor het nieuwe product voorbijkomen: Andromeda.

Het begon allemaal toen @Android, het officiële Twitter-kanaal van Google over het mobiele besturingssysteem, afgelopen weekend precies acht jaar bestond. Daarop reageerde Hiroshi Lockheimer, senior vicepresident van Android, Chrome OS en Google Play, dat hij het gevoel had dat we ‘over 8 jaar praten over 4 oktober 2016’.

Volgens diverse media is dit een hint dat de lancering van Andromeda, de samenvoeging van Android en Chrome OS, uit de ijskast is gehaald en op korte termijn plaatsvindt. Feit is dat Chrome OS tegenwoordig ook met alle apps uit de Google Play Store overweg kan dankzij de introductie van de Google Play Store op Chromebooks. De notebooks van Google zijn naar eigen zeggen erg geliefd onder consumenten, waarvan er wereldwijd al enkele miljoenen zijn verkocht.

 

Wat denken jullie: gaat Google door met beide besturingssystemen afzonderlijk, of worden ze samengevoegd tot Andromeda?

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer