Huawei MateBook wordt ‘vriendjes’ met Surface Pro 4

0

Weet je nog de ‘beef’ tussen Microsoft en Apple wie de beste convertible heeft? Huawei mengt zich in deze strijd. In een nieuwe commercial worden de overeenkomsten en verschillen tussen de iPad Pro (12.9), Surface Pro 4 en Huawei MateBook benadrukt.

Hoe begon het ook al weer allemaal? Afgelopen maand lanceerde Apple een nieuwe commercial waarin het zich hardop afvroeg wat een computer is. De iPad Pro is immers veelzijdiger door zijn touchscreen en kun je in combinatie met een Apple Pencil gebruiken.

Microsoft reageerde op het filmpje door zijn eigen reclamefilmpje  te maken. Zo benadrukte het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf onder meer dat de Surface Pro 4 al jaren een toetsenbord en stylus heeft, wordt aangedreven door een krachtige Intel Core M processor onder de motorkap en voorzien is van externe poorten en aansluitmogelijkheden. Kortom, je kunt meer met de Surface Pro 4 dan de iPad Pro en MacBook Air. Ook in een tweede reclamefilmpje moet Apple het ontgelden.

Huawei MateBook

Ook Huawei bemoeit zich nu in het gevecht tussen de twee kemphanen. De Chinese tabletfabrikant feliciteert Apple in de commercial met zijn keyboard, het verkooppunt in de eerste video van Apple. Zo vraagt de iPad Pro wie de nieuwkomer is. “Ik ben de Huawei MateBook, een 2-in-1. Ik heb een ingebouwde vingerafdrukscanner, stylus, zesde generatie Intel Core M processor en ik ben lichter dan de iPad Pro.”

De Surface Pro 4 constateert dat de Huawei MateBook ook op Windows 10 draait. “Inderdaad, en ik draai volwaardige applicaties, net als jij”, aldus de MateBook. “Ik denk dat jij en ik goede vrienden zullen worden. Welkom op het feest”.

Hieronder kun je de commercial zelf bekijken (38 seconden).

De Huawei MateBook werd op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona onthuld. Het heeft onder meer een 12 inch IPS LCD-scherm met een resolutie van 2160 bij 1440 pixels, zesde generatie Intel Core M processor, 4GB of 8GB RAM en tot wel 512GB SSD. De volledige specificaties en alle adviesprijzen vind je in dit overzicht.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer