Mattel komt met 3 nieuwe tablets, waaronder Barbie Tablet

0

Speelgoedfabrikant Mattel heeft in samenwerking met Fuhu drie nieuwe tablets gelanceerd rondom drie populaire merken: Barbie, Hot Wheels en American Girl. Van de specificaties zul je niet achterover slaan, maar zijn wel uiterst kindvriendelijk: ze komen namelijk met een dikke stootrand gemaakt van siliconen (rugged) en zijn uitgerust met tientallen apps die speciaal geselecteerd zijn voor de allerjongsten. De tablets verschijnen volgende maand in de VS en kosten 79,99 dollar.

De tablets zijn tot stand gekomen in samenwerking met Fuhu, een fabrikant die bekendstaat om de vele kindvriendelijke tablets die het in het verleden op de markt heeft gebracht. Zo zijn ze onder meer uitgerust met opties waarmee ouders in de hand hebben wat hun kind of kinderen al dan niet op de tablet kunnen doen: ook wel nabi genaamd. Zo onthulde de fabrikant in januari 2015 nog een 65 inch grote kindertablet: de Nabi Big Tab.

Alle drie de tablets zijn gebaseerd op Googles besturingssysteem Android met daaroverheen een kindvriendelijke schil: Blue Morpho OS. Hiermee schakel je in een handomdraai tussen parent mode en kid mode. Tevens is het besturingssysteem geoptimaliseerd voor meer dan 400 kindvriendelijke apps. Dat biedt niet alleen volop entertainment, maar ze leren er ook nog wat van.

Mattel Hot Wheels Tablet

Wat betreft de specificaties: de tablets beschikken over een 7 inch scherm met een resolutie van 1024 bij 600 pixels. Ze worden aangedreven door een quad-core processor van onbekende fabrikant met onbekende kloksnelheid. Standaard krijg je 16GB intern geheugen, maar met microSD-kaart kun je deze verdubbelen tot 32GB. Tot slot draaien de tablets op Android 6.0 (Marshmallow) met Blue Morpho skin.

Jim Mitchell, general manager bij Fuhu, zegt over de tablets:

“In launching these tablets we looked to give young fans of Barbie, Hot Wheels, and American Girl an incredible new way to get inside the worlds of their favorite toys and interact with them in exciting and different ways. Meanwhile, as always, we are glad to be able to provide parents with the peace of mind they have come to expect from the nabi brand.”

Prijs en beschikbaarheid

De Hot Wheels Tablet heeft een oranje stootrand. Voor de meisjes is er een knalroze Barbie Tablet. Is je dochter al wat ouder? Dan is de roze American Girl Tablet misschien iets voor haar.

De tablets liggen vanaf oktober in de Verenigde Staten in de winkels. Ze hebben een adviesprijs van 79,99 dollar meegekregen.

Mattel American Girl Tablet

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer