Nexus 9 LTE krijgt over enkele weken Android Nougat update

0

Goed nieuws voor de bezitters van een Nexus 9 LTE. Google heeft bevestigd dat deze tablet over een paar weken Android 7.0 (Nougat) krijgt.

Dat zegt de zoekmachinegigant tegenover Android Police.

Het is eind augustus als Google de nieuwste versie van zijn besturingssysteem uitrolt. Deze staat bekend onder de naam Android Nougat. Zoals we gewend zijn wordt deze als eerste beschikbaar gesteld voor eigenaren van een Nexus-tablet of smartphone. De Nexus 5X en Nexus 6P waren de eerste toestellen die Android Nougat kregen.

De Nexus 6 en Nexus 9 LTE hoorden opvallend genoeg niet de eerste groep die met Android Nougat aan de slag konden. Tot op heden heeft Google het nieuwe OS nog niet uitgerold voor deze apparaten. Maar hij komt eraan, zo bevestigt Google desgevraagd tegenover Android Police. Waarom het ditmaal zo lang duurt laat Google in het midden.

De Nexus 9 WiFy-only heeft de update al eerder ontvangen.

Heb je een Nexus 7 (2013)? Dan vis je helaas achter het net. Deze hoeft, net als de Nexus 5, niet te rekenen op Android Nougat.

Benieuwd naar de belangrijkste toevoegingen en wijzigingen op hoofdlijnen? Lees dan ons artikel ‘Developer Preview Android N onthuld. Alles wat je moet weten op een rij’.

Specificaties Nexus 9

De Nexus 9 heeft een 8.9 inch LCD-scherm met een resolutie van 2048 x 1536 pixels. Onder de motorkap vinden we Tegra K1 dual-core processor van NVIDIA die geklokt is op een kloksnelheid van 2.3 GHz. Het werkgeheugen (RAM) RAM- bedraagt 2 GB, de opslagcapaciteit 16GB of 32GB (afhankelijk van welke uitvoering je kiest). Het geheugen is niet uit te breiden met een microSD-kaart.

De achterzijde heeft een 8 megapixelcamera met enkele LED-flitser, aan de voorkant vinden we een 1.6 megapixelcamera. De accu heeft een capaciteit van 6700 mAh en biedt naar eigen zeggen 9 tot 10 uur plezier met een enkele batterijlading. De Nexus 9 is te koop als WiFi-only en 4G-variant en is uitgerust met de nieuwste Bluetooth standaard (4.1) en NFC-chip. De Nexus 9 draait momenteel op Android 6.0 (Marshmallow), maar kan dus een update naar Android Nougat tegemoet zien.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 8.9 inch
  • Besturingssysteem Android 5
  • Schermresolutie 2048 x 1536
  • Afmetingen 228.25 x 153.68 x 7.9 5mm
  • Processor Nvidia Tegra K1 (Denver - dual-core)
  • Gewicht 425 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer