Onbekende tablet Samsung lekt uit

0

Voor de tweede maal in korte tijd zien we een Android-tablet van Samsung voorbijkomen. In het eerste geval was het duidelijk dat het om een nieuwe uitgave van de Samsung Galaxy Tab A ging. Voor de tablet die afgelopen weekend opdook geldt dat het minder duidelijk is. We weten dat hij wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 25.

In augustus zagen we de eerste berichten voorbijkomen van een nieuwe Samsung Galaxy Tab A. Het ging hierbij om een Android-tablet die samen met een stylus wordt geleverd. Daarnaast heeft hij onder meer een 10.1 inch scherm met een resolutie van 1920 bij 1200 pixels (FHD+) met 1.6GHz Exynos 7870 octa-core processor, onbekende hoeveelheid werkgeheugen, uitbreidbaar geheugen, single-band WiFi (802.11 b/g/n), Bluetooth 4.2 (LE), GPS en een slot voor een microSD-kaart. Waarschijnlijk draait deze tablet op Android 6.0 (Marshmallow) met daaroverheen Samsungs Android-schil TouchWiz UI.

Deze tablet staat intern bekend onder de noemer SM-P580 en SM-P585. Afgelopen weekend zagen we voor het eerst de SM-P587P voorbijkomen. Of dit een variant is op de eerder genoemde Samsung Galaxy Tab A of dat we hier met een compleet nieuw toestel te maken hebben, is onbekend.

Specificaties Samsung SM-P587P

Over deze mysterieuze tablet is helaas weinig bekend. We weten dat hij wordt aangedreven door de msm8953. Een simpele zoekopdracht met Google leert ons dat dit de Qualcomm Snapdragon 625 is, een octa-core processor die een topsnelheid van 2.0GHz heeft. Een behoorlijk krachtige chipset dus. Daarnaast blijkt uit de benchmark dat hij over 1.5GB aan werkgeheugen beschikt en dat hij standaard met Android 6.0.1 (Marshmallow) komt.

Tot slot zien we twee Geekbench scores voorbijkomen: een single-core score en multi-core score. Op deze tests scoort de Android-tablet respectievelijk 808 en 3180 punten. Dat klinkt niet bepaald indrukwekkend als je nagaat dat de CPU behoorlijk wat rekenkracht heeft.

Op dit moment kunnen we niet meer zeggen over de tablet. Wellicht dat de komende weken of maanden meer informatie opduikt over deze mysterieuze tablet.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer