Microsoft maakt MacBook Air opnieuw belachelijk

0

Microsoft heeft zijn zinnen opnieuw gezet op Apple. Op de MacBook Air om precies te zijn. De dunne en vederlichte laptop krijgt de wind van voren. Op komische wijze laat het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf zijn concurrent in zijn hemd staan en wijst het bedrijf erop dat de MacBook Air met een verouderde schermtechnologie werkt.

Het begon allemaal begin augustus. Toen lanceerde Apple zijn nieuwste commercial waarin het zich hardop afvroeg wat nou een computer is. Het doel van de reclamespot was duidelijk: de veelzijdigheid van de iPad Pro benadrukken. Zo heeft het apparaat een touchscreen, een stylus en een toetsenbord dat je kunt loskoppelen.

Microsoft reageerde onmiddellijk op deze commercial door met zijn eigen reclamefilmpje op de proppen te komen. Zo benadrukte het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf onder meer dat de Surface Pro 4 al jaren een toetsenbord en stylus heeft, een krachtige Intel Core M processor onder de motorkap en voorzien is van externe poorten en aansluitmogelijkheden. Kortom, je kunt meer met de Surface Pro 4.

 

Vervolgens lanceerde Microsoft een nieuwe commercial waarin het de Surface Pro 4 met de MacBook Air vergelijkt. Daarin wordt pijnlijk duidelijk dat de Windows-convertible van Microsoft veelzijdiger is in het dagelijkse gebruik dan de MacBook Air. ‘Surface does more. Just like you’, aldus de reclamespot.

In de nieuwe commercial, die afgelopen weekend werd gelanceerd, zien we dat de MacBook Air opnieuw het lijdend voorwerp is. Zo benadrukt het filmpje dat je standaard de Surface Pen krijgt als je een Surface Pro 4 koopt. Daarmee kun je op het scherm van de convertible schrijven, wat handig kan zijn als je een aantekening op een bepaalde internetpagina wil maken voordat je hem aan je favorieten toevoegt. Op een ‘ouderwetse’ MacBook Air werkt een stylus niet. Daarnaast kun je het toetsenbord altijd en overal ontkoppelen en is de Surface Pro 4 in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Kortom, de Surface Pro 4 is een productief en stijlvol apparaat in één.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 12.3 inch
  • Besturingssysteem Windows
  • Schermresolutie 2736 x 1824
  • Afmetingen 292.10 x 201.42 x 8.45 mm
  • Processor 6de generatie Intel Core m3i5 of i7
  • Gewicht 786 gram
  • Opslagruimte 1000 / 128 / 256 / 512
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer