‘Nexus 7 (2016) in november gelanceerd’

0

Het gerucht gaat dat we komend jaar toch een Nexus-tablet te zien krijgen. En niet zomaar een: we zagen hem in 2012 en 2013 namelijk ook al. We hebben het over een nieuwe Nexus 7. Niet ASUS, maar Huawei neemt de productie van haar rekening.

Dat zeggen anonieme bronnen tegenover The Financial Express.

De tipgevers melden dat de nieuwe Nexus 7 met Thanksgiving, op 24 november, officieel wordt aangekondigd. Ook draait hij out-of-the-box op Android 7.0 (Nougat), de nieuwste versie van Googles besturingssysteem dat mogelijk vandaag officieel gelanceerd wordt. Maar het meestopvallende nieuwtje is toch wel dat niet ASUS, maar Huawei de productie van de nieuwe Android-tablet op zich neemt. Zowel in 2012 als 2013 lanceerde ASUS samen met Google de Nexus 7.

Verder suggereren de bronnen dat we onder de motorkap een processor van NVIDIA terugvinden. Dat zou een mogelijke reden kunnen zijn waarom NVIDIA onlangs besloot om geen derde Shield Tablet op de markt te brengen. De Amerikaanse chipfabrikant zou daartoe besloten hebben omdat Nintendo op het laatste had gekozen om niet voor de technologie van AMD in zijn aanstaande gaming console, de Nintendo NX, te verwerken, maar die van NVIDIA.  Een nieuwe Nexus 7 tablet zou ook een gegronde reden kunnen zijn voor dit besluit. Ook zou de aanstaande Android-tablet over 4GB aan RAM en maar liefst 128GB intern geheugen beschikken.

Tot slot melden de bronnen dat het prijskaartje van de nieuwe Nexus 7 op 260 dollar ligt, omgerekend zo’n 230 euro. Ook zou het diverse nieuwe features naar de tablet brengen, waaronder ondersteuning voor Googles VR-platform Daydream.

Korreltje zout

Wij zijn geneigd om dit verhaal met een flinke korrel zout te nemen. Jonney Shih, bestuursvoorzitter bij en voormalig CEO van ASUS, vertelde eind vorig jaar in een interview waarom er nooit een derde generatie Nexus 7 is uitgebracht. Daarin vertelde hij onder meer dat Google en ASUS de eerste Nexus 7 “een opwindend product” vonden met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ook de tweede generatie wist beide partijen te verrassen, onder meer door de toevoeging van een Full HD-scherm en mooie vormgeving. Het was dus min of meer vanzelfsprekend dat deze tablet op de markt werd gebracht.

Toen Google en ASUS over een derde Nexus 7 tablet spraken, was men minder enthousiast en ontstond er een discussie. Daarom gingen ze over andere producten nadenken. Bovendien waren ze bang geld te verliezen nu de tabletverkoop al geruime tijd afneemt. Door deze optelsom besloten Google en ASUS om geen derde Nexus 7 uit te brengen.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer