Apple Store heet voortaan niet langer ‘Apple Store’

0

Ging jij vroeger wel eens naar de Apple Store? Wat even: vroeger? Inderdaad, vroeger. Apple heeft namelijk een naamswijziging doorgevoerd voor zijn winkels. Tot voor kort ging je naar de Apple Store, ongeacht waar deze stond. Tegenwoordig ga je naar Apple Haarlem of Apple Fifth Avenue.

De naamswijziging is een opvallende zet van Apple. De Apple Store is namelijk een sterk merk dat bij consumenten wereldwijd bekend is. ‘Waar heb je die iPad gehaald? In de Apple Store’ was dan het antwoord. Om onbekende reden heeft Apple besloten om de toevoeging ‘Store’ voortaan weg te laten. Anders gezegd, als je nu bij Apple iets koopt, dan doe je dat bijvoorbeeld in Apple Haarlem.

MacRumors meldt dat alle medewerkers onlangs een memo van Apple hebben ontvangen waarin ze wordt verteld over de naamswijziging. Zowel de fysieke filialen als de webwinkel moeten er aan geloven. Hoewel het Amerikaanse technologiebedrijf zegt dat de naamsverandering geleidelijk wordt doorgevoerd, zien we nu al de nieuwe naam op de diverse websites van Apple verschijnen. Kijk maar hoe de site van de Apple Store Amsterdam *ahum, sorry, Apple Amsterdam* er voortaan uit ziet.

Apple moet daarentegen nog wel de wijzigingen doorvoeren in de broncode van de website: in de metadata heten ze winkels nog altijd de Apple Store of Apple Store Amsterdam, en niet bijvoorbeeld Apple Amsterdam. Ook Google heeft de naamsverandering nog niet opgepikt, maar dat is een kwestie van tijd.

Einde oefening Apple Store

Volgens MacRumors verandert Apple de naam van zijn winkels om aan te geven dat Apple niet simpelweg een winkelketen is, maar eerder een ontmoetingsplek voor gelijkgezinden. Een soort van verzamelplek voor de community. Zo heeft de Apple Store aan Union Square *sorry: Apple Union Square* een buitenplaats waar bezoekers andere mensen kunnen leren ontmoeten, optredens plaatsvinden en fans en artiesten een plek biedt om inspiratie op te doen.

Ons land kent drie fysieke filialen van Apple: in Haarlem, Amsterdam en Den Haag. Naast de Apple Stores zijn er nog een handjevol zogeheten Apple Premium resellers: winkels die zichzelf een officieel Apple-verkooppunt mogen noemen, maar niet de naam Apple Store dragen. Zo heb je onder meer in Arnhem een iCentre, Amac in Roosendaal en Xando in Nijmegen.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer