LOGI CREATE nu ook beschikbaar voor iPad Pro (9.7)

0

Op zoek naar een toetsenbord voor je iPad Pro (9.7)? Dan heeft LOGI –voorheen Logitech– wellicht een interessant keyboard voor je. Vanaf vandaag kun je namelijk de LOGI CREATE voor de iPad Pro (9.7) aanschaffen. Deze kost 139 euro, inclusief verzendkosten.

De LOGI Create Backlit Keyboard Case zoals het product voluit heet, is niet nieuw. Afgelopen jaar bracht het Zwitserse technologiebedrijf dit product ook al op de markt. Deze was echter alleen compatibel met de iPad Pro (12.9), de convertible die Apple in september vorig jaar onthulde. In maart breidde zijn iPad Pro assortiment uit met een compacter formaat van 9.7 inch, hetzelfde schermformaat als zijn voorgangers (exclusief de Mini-reeks uiteraard). Persoonlijk zou het mij niet verbazen als Apple volgende maand een iPad Pro Mini aan ons toont, maar dat is iets voor een ander moment.

Features LOGI CREATE

De LOGI CREATE heeft twee grote voordelen ten opzichte van traditionele Bluetooth-toetsenborden. Om te beginnen maakt het keyboard geen gebruik van Bluetooth. Je verbindt hem simpelweg met je iPad Pro via de Smart Connector. Dit is een feature die we momenteel enkel bij de iPad Pro terugvinden (zowel 12.9 als 9.7 inch). Zodra de punten van het toetsenbord verbinding maken met de Smart Connector, kun je aan de slag.

Het tweede voordeel is dat het externe toetsenbord geen eigen energiebron heeft. Hij maakt gebruik van de voeding van je iPad Pro. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat het keyboard zonder stroom komt te zitten en je hem apart moet opladen. Als je tablet is opgeladen, dan kun je het toetsenbord ook gebruiken.

LOGI CREATE voor de iPad Pro 9.7

De LOGI CREATE heeft naast alle gebruikelijke toetsen van een qwerty-keyboard ook een rij iOS-sneltoetsen. Zo pas je onder meer met het toetsenbord het volume aan, stel je de taal in, ga je weer naar het startscherm of voer je een zoekopdracht in. Zoals de naam al aangeeft heeft de LOGI CREATE tevens LED-verlichte toetsen. Om ervoor te zorgen dat deze niet te veel energie vreten, heeft LOGI iets slims bedacht. Zo is het mogelijk om het verlichtingsniveau zelf in te stellen. Ook schiet het keyboard na 8 seconden na de laatste toetsaanslag automatisch in een slaapstand waarbij de achtergrondverlichting wordt uitgeschakeld. Zodra je weer gaat typen lichten de toetsen weer op.

Daarnaast is de LOGI CREATE tevens een beschermhoes voor je tablet. Hij beschermt zowel de voor- als de achterkant met een zacht textiel. Het frame aan de binnenzijde is gemaakt van polycarbonaat. Tot slot kent hij een speciale tekenstand zodat hij ook prima in combinatie met de Apple Pencil is te gebruiken. Hij is 23 millimeter dik en weegt 426 gram.

Prijs en beschikbaarheid

De LOGI CREATE is vanaf dit moment te bestellen via de webshop van Logitech. Daar is hij te bestellen voor een adviesprijs van 139 euro. Je hebt de keuze uit de kleuren zwart en donkerblauw.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 12.9 inch
  • Besturingssysteem iOS
  • Schermresolutie 2732 x 2048
  • Afmetingen 305.7 x 220.6 x 6.9 mm
  • Processor Apple A9X
  • Gewicht 713 gram
  • Opslagruimte 128 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer