Razer onthult Mechanical Keyboard Case voor iPad Pro

0

Razer heeft een nieuwe accessoire aangekondigd voor de iPad Pro (12.9): de Mechanical Keyboard Case. Zoals de naam al aangeeft is het een beschermhoes en toetsenbord in één product. Hij is uitgerust met mechanische toetsen, backlighting en kickstand. Hij is vanaf nu te koop voor 189,99 euro.

Mechanische toetsen

De Mechanical Keyboard Case is ’s werelds eerste toetsenbord voor een tablet met een mechanische toetsaanslag. Hierdoor werk en typ je nog sneller volgens de accessoiremaker. De vormgeving van he toetsenbord heeft veel weg van een laptop: zo zijn de cijfers en letters vrij plat, zien we een kleine key set (onderlinge afstand tussen de toetsen) en heeft het dezelfde knoppen en functionaliteit. Je hoeft niet veel moeite te doen om een toets in te drukken: een kracht van 70 gram is al voldoende om een toetsaanslag te registreren.

De toetsen zijn voorzien van LED-lampjes of backlighting. Zo kun je ook als er weinig licht is lekker doorwerken. De lichtintensiteit is bovendien in te stellen: Razer heeft ze 20 verschillende helderheidsniveaus toegekend.

Razer Mechanical Keyboard Case voor iPad Pro (12.9)

Design

Aan de achterkant vinden we een metalen kickstand. Deze is, net als bij de Microsoft Surface Pro 4, helemaal naar je eigen smaak in te stellen. Je bent dus niet beperkt tot een vaste kijk- en werkhoek, zoals bij de Surface 3 bijvoorbeeld het geval is. De hoes zelf is vervaardigd uit polycarbonaat.

Om verbinding te maken met de iPad Pro (12.9) maakt de Mechanical Keyboard Case opmerkelijk genoeg geen gebruik van Apples Smart Connector. In plaats daarvan vertrouwt het toetsenbord op een Bluetooth-verbinding. Het Smart Keyboard Apple en de Logi CREATE van Logitech maken daarentegen wel gebruik van de Smart Connector. Waarom Razer voor Bluetooth heeft gekozen in plaats van Apples nieuwste draadloze verbindingstechniek is mij onduidelijk.

De Mechanical Keyboard Case heeft een ingebouwde batterij. Als je de helderheid van de LED-lampjes op de hoogste lichtintensiteit zet, dan gaat het toetsenbord ongeveer 10 uur mee met een lading. Als je de backlighting uitschakelt gaat hij naar eigen zeggen tot wel 600 uur mee met een enkele batterijlading.

Razer Mechanical Keyboard Case voor iPad Pro (12.9)

Prijs en beschikbaarheid

De Mechanical Keyboard Case is vanaf nu te bestellen via de webshop van Razer. Hij is echter wel behoorlijk prijzig: 189,99 euro. Bovendien is hij alleen compatibel met de iPad Pro (12.9). Of Razer ook een variant uitbrengt voor de iPad Pro (9.7) is niet bekend.

Razer Mechanical Keyboard Case voor iPad Pro (12.9)

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 12.9 inch
  • Besturingssysteem iOS
  • Schermresolutie 2732 x 2048
  • Afmetingen 305.7 x 220.6 x 6.9 mm
  • Processor Apple A9X
  • Gewicht 713 gram
  • Opslagruimte 128 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer