RAW-bestanden bewerken met Adobe Lightroom

0

Adobe Lightroom hebben zowel voor iOS als Android een flinke update gekregen. Met Lightroom voor iOS 2.4 kun je voortaan foto’s die in RAW-formaat zijn geschoten bewerken. De nieuwe Android-versie (2.1) biedt verschillende nieuwe knoppen om zaken als de witbalans te regelen.

Dat schrijft Adobe op zijn blog.

Lightroom voor iOS

We beginnen met Lightroom voor iOS. Versie 2.4 bevat twee belangrijke nieuwe toevoegingen: de mogelijkheid om RAW-foto’s te bewerken en de introductie van enkele local adjustments tools. Met de RAW Technology Preview kun je voortaan RAW-foto’s bekijken in een previewvenster, ze importeren naar je iPad of iPhone, bewerken en delen. Je moet echter wel over een internetverbinding beschikken om hier gebruik van te kunnen maken. Houd er rekening mee dat RAW-foto’s drie tot vijf keer groter zijn dan jpg-foto’s.

Daarnaast kun je de iPad Pro (12.9) of (9.7) gebruiken in combinatie met een fysiek toetsenbord om nog sneller en makkelijker met Lightroom te werken. Zo werken snelttoetsen feilloos en zonder problemen. Het toevoegen van een copyright-logo is makkelijker en eenvoudiger geworden met de update. Dankzij de toevoeging van local adjustments tools kun je vanaf nu zogeheten linear en radial selections maken. Tot slot kun je voortaan lensprofielen kiezen die de bolling als gevolg van de lens aanpakken.

Lightroom voor Android

DNG/RAW-foto’s vastleggen en bewerken kan al sinds versie 2.0. In versie 2.1 heeft Adobe een nieuwe Pro mode toegevoegd. Hiermee regel je zaken zoals de sluitertijd, ISO-waarden, witbalans en focus. Met de nieuwe widget open je rechtstreeks de Lightroom-camera zodat je sneller foto’s kunt schieten. Tot slot exporteert en downloadt de applicatie full resolution foto’s.

Adobe Lightroom voor Android en iOS zijn gratis en voor niets te downloaden in de Google Play Store en App Store.

  • OntwikkelaarAdobe Systems
  • Platform(en)Android / iOS /
  • CategorieFotografie /
  • Downloaden
Share.

Gerelateerde tablets / apps

Adobe Lightroom

Adobe Lightroom Adobe Systems

  • Platform(en) Android / iOS
  • Categorie Fotografie
  • Downloaden

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer