HP verhoogt prijzen vanwege Brexit

2

HP verhoogt de prijzen van zijn tablets, convertibles en computers met zo’n 10%. Dat is het directe gevolg van de aanstaande Brexit. De prijsverhoging gaat in per 1 augustus.

Dat schrijft The Inquirer die in bezit is van een e-mail die HP aan zijn partners heeft verstuurd.

Daarin staat dat het bedrijf geen andere keuze heeft. Doordat het volk van het Verenigd Koninkrijk vóór een Brexit heeft gestemd –het lidmaatschap van de EU opzeggen– is de Britse pond flink wat van zijn waarde verloren op de kapitaalmarkt ten opzichte van de dollar. “Om een duurzame en consistente bedrijfsvoering te bewerkstelligen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, zijn we genoodzaakt om aanpassingen te doen aan onze prijzen en prijsstrategie”, zo valt in de e-mail te lezen.

Daarom verhoogt het Amerikaanse technologiebedrijf de prijzen van onder meer zijn tablets, convertibles en computers met 10%. De prijsverhoging staat gepland voor 1 augustus. Geen nood: wij hier in Nederland zullen hier niets van merken. De prijsverhoging wordt alleen doorgevoerd in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Meer prijsverhogingen

The Inquirer suggereert dat er nog meer bedrijven zijn die plannen hebben om de verkoopprijzen te verhogen als gevolg van het Britse referendum over een Brexit. Zo noemt het platform onder meer Cisco: de leverancier van netwerkapparatuur zou de prijzen met 14% omhoog willen gooien. De bedrijfsleiding heeft tot op heden niet gereageerd op het bericht.

Naast Cisco zouden ook Lenovo en Dell hun producten duurder willen maken, zo schrijft The Guardian. De Chinese tabletproducent heeft toegegeven dat ze het plan nog intern moet bespreken. Ook Dell zegt na te denken over eventuele prijsverhogingen over het gehele portfolio. Consumentenelektronica blijft op korte termijn het huidige prijsniveau houden, aldus een woordvoerder.

De Chinese smartphonemaker OnePlus was de eerste partij die aankondigde zijn Europese prijzen te verhogen als gevolg van de aanstaande Brexit. De Britse prijzen voor de nieuwste flagship killer zijn afgelopen maandag daarom met 6,5% gestegen.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

2 reacties

  1. Als het alleen maar gaat om prijsverhogingen in The UK (dat neem ik aan!!) dan zou het zorgvuldiger zijn om dat dan ook expliciet te vermelden. Nu lijkt het te gaan om een prijsverhoging voor de EU. Dat laatste lijkt mij stug.

    • Hallo Gerard, bedankt voor de aanvulling. Je hebt volkomen gelijk: de prijsverhoging geldt inderdaad alleen in de UK en Ierland. Ik heb deze informatie in het bovenstaande artikel verwerkt.

Reageer