Spaanse melding update Nexus 7 (2013): niet installeren!

0

Heb jij thuis een Nexus 7 (2013) liggen en krijg je in het Spaans de melding dat er een update voor je klaarstaat? Google adviseert gebruikers om deze update niet te installeren.

Een opmerkelijk bericht. Op het Android-forum van Google klagen tientallen gebruikers dat hun Nexus 7 (2013) een melding in het Spaans krijgt. Deze geeft de volgende boodschap:

“Actualizacion del sistema Android…” and “Esta actualizacion de software mejorara la seguridade de tu Nexus 7 con los parches de 2016-07. La descarga de actualizaciones con una red móvil o con el servicio de roaming activado puede ocasionar cargos adicionales. Update size: 12.1 MB.”

Vrij vertaald: er staat een update voor je Nexus-tablet klaar die onder meer Googles beveiligingspatch van juli bevat. Klinkt als iets dat de zoekmachinegigant inderdaad zou versturen. Google zegt echter de update niet te kunnen verklaren. Het adviseert gebruikers dan ook om de update niet te installeren totdat het meer onderzoek heeft verricht.

Malware?

Wat de melding des te verdachter maakt is het feit dat deze in het Spaans wordt weergegeven, ook als je in de systeeminstellingen je voorkeurstaal hebt ingesteld op Engels. Het zijn niet alleen Amerikanen die de Spaanse melding zien: ook gebruikers uit Canada en Denemarken geven aan hem te zien. Dat zou een aanwijzing kunnen zijn dat er iets niet in de haak is.

De update lijkt op het eerste oog niet direct voor problemen te zorgen. Sommigen zeggen dat ze, zonder er erg in te hebben, de patch hebben gedownload en geïnstalleerd. Dat heeft voor zover bekend nog niet tot problemen geleid. Een forumlid schrijft:

“So the upgrade was successful, everything is still in English. I might just wait until I hear more before I sign in again on it.”

Op het forum van Android Central zegt een lid met Google te hebben gesproken over dit probleem. De zoekmachinegigant adviseerde hem om de update niet te installeren en verdere ontwikkelingen af te wachten.

Wees dus gewaarschuwd!

Nexus 7 (2013) krijgt Spaanse updatemelding

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer