Lenovo ThinkPad YOGA 460 landt in Nederland

0

De nieuwe Lenovo ThinkPad YOGA 460 ligt vanaf vandaag in de winkels. Deze 14 inch grote Windows-convertible heeft high-end specificaties en een premium design, maar komt wel met een fors prijskaartje van 1.299 euro.

Lenovo heeft het er maar druk mee. Vorig jaar tijdens de IFA-beurs in Berlijn zagen we de Lenovo YOGA Tablet 3 Pro, IdeaPad Miix 700 en ThinkPad Yoga voorbijkomen. Op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas toonde het Chinese technologiebedrijf onder meer de modulaire Lenovo X1 Tablet en de Lenovo YOGA 900S. En tot slot zagen we op het Mobile World Congress (MWC) drie nieuwe Lenovo TAB3 tablets, YOGA 710, YOGA 510 en IdeaPad Miix 310 het levenslicht.

Maar wie denkt dat daarmee de kous af is heeft het goed mis. Vanaf vandaag ligt de Lenovo ThinkPad YOGA 460 in ons land in de winkels. Wij hebben de belangrijkste specificaties voor je op een rij gezet.

Specificaties Lenovo ThinkPad YOGA 460

De Lenovo ThinkPad YOGA 460 heeft een 14 inch IPS LCD-display met Full HD-resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Onder de kap vinden we een zesde generatie Intel Core i5 dualcore Skylake processor. Deze chipset is geklokt op 2.3GHz, maar kan dankzij TurboBoost oplopen tot 2.8GHz. Het werkgeheugen bedraagt 8GB, de opslagcapaciteit maar liefst 256GB Solid State Drive (SSD). Met een geheugenkaart is het geheugen eventueel nog verder uit te breiden.

Uiteraard heeft de Lenovo ThinkPad YOGA 460 een camera, maar de resolutie hiervan is niet bekend. Het is een convertible die ervoor zorgt dat je data veilig wordt opgeslagen. Zo is hij uitgerust met vingerafdruksensor en TPM-chip die bestanden versleuteld opslaat. Naast WiFi en Bluetooth v4.1 (LE) heeft de YOGA 460 tevens drie USB-aansluitingen, een HDMI-poort, DisplayPort en 3.5mm audio jack voor je headset.

Naast de tablet krijg je uiteraard ook een qwerty-toetsenbord. Daarnaast krijg je er gratis en voor niets een stylus bij geleverd. De tablet inclusief toetsenbord is 1,9 centimeter dik en wegen gezamenlijk 1,8 kilo. Het besturingssysteem is afkomstig van Microsoft: Windows 10 Pro.

Prijs en beschikbaarheid

De Lenovo ThinkPad YOGA 460 is per direct te bestellen bij diverse online retailers, waaronder Coolblue. Maar je moet er wel flink voor in je buidel tasten: hij gaat namelijk voor 1.299 euro over de toonbank.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer