Dell staakt verkoop Android-tablets

0

Dell heeft de stekker getrokken uit zijn Venue-tablets. Evenmin gaat het in de toekomst nog updates uitgeven. In plaats daarvan gaat de fabrikant zich richten op Windows.

Dat schrijft een woordvoerder van het bedrijf in een e-mail aan PCworld.

Houdt dit in dat Dell geen enkele tablet meer op de markt gaat brengen? Dat niet. Uit de e-mail blijkt dat het bedrijf zich gaat focussen op 2-in-1 apparaten met Windows als besturingssysteem. Daar ziet Dell namelijk nog wel volop kansen.

Volgens analist Bob O’Donnel van Technalysis Research is het een begrijpelijke keuze waarom Dell Googles besturingssysteem Android laat vallen. Goedkope Android-tablets zijn er dertien in een dozijn. Daarbovenop ligt het voor de hand dat het Amerikaanse technologiebedrijf geen zin heeft om te concurreren op een markt die sterk verzadigd is. Daarom richt het bedrijf zijn pijlen op het high-end segment van Windows-convertibles. Nog een argument om zich meer op convertibles te richten is dat deze productcategorie veelzijdiger is dan tablets.

De woordvoerder schrijft in de e-mail onder meer het volgende:

“The slate tablet market is over-saturated and is experiencing declining demand from consumers, so we’ve decided to discontinue the Android-based Venue tablet line. We are seeing 2-in-1s rising in popularity since they provide a more optimal blend of PC capabilities with tablet mobility. This is especially true in the commercial space.”

Android-updates

Helaas hebben we nog meer slecht nieuws. Wie thuis een Android-tablet van Dell heeft liggen, hoeft niet langer te rekenen op updates voor het besturingssysteem. Wel kunnen klanten blijven rekenen op ondersteuning. Dat wil zeggen, zolang de garantie nog loopt of er een servicecontract is afgesloten.

Het is niet zo dat Dell geen enkel product van Google meer op de markt brengt. Zo heeft het bedrijf verschillende Chromebooks op de markt gebracht, zoals de Chromebook 11 3120 en Chromebook 13 7310. Deze apparaten draaien op ChromeOS en kunnen binnenkort ook met Android-apps overweg.

Het is niet de eerste keer dat Dell de stekker trekt uit een Android-project. Zo besloot het bedrijf in 2012 om niet langer Venue-smartphones te verkopen. Daarna heeft de fabrikant nog geprobeerd om de merknaam Venue nieuw leven in te blazen door Venue-tablets op de markt te brengen. Het lijkt erop dat het bedrijf hier niet in is geslaagd.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer