ASUS ZenPad 3s 10 in juli onthuld

0

ASUS staat op het punt om een nieuwe ZenPad-tablet te onthullen: de ASUS ZenPad 3s 10. Het gaat naar verluidt om een high-end tablet met indrukwekkende specificaties.

Dat maakte de Taiwanese tak van ASUS gisteren officieel bekend via zijn Facebookpagina.

Onlangs vernieuwde ASUS een aanzienlijk deel van zijn ZenPad line-up. De nieuwe ASUS ZenPad 8 (Z380M) en ASUS ZenPad 10 (Z300M) hebben voortaan een krachtigere 1.3GHz MT8163 quadcore-processor van MediaTek onder de motorkap en draaien ze out-of-the-box op Android 6.0 (Marshmallow). Daarnaast zagen we onlangs een nieuwe ZenPad-tablet de revue passeren: de ASUS ZenPad Z8 en ASUS ZenPad Z500M.

Maar de Taiwanese tablet- en smartphoneproducent heeft nog meer voor ons in petto. Het bedrijf laat via Facebook weten dat we binnenkort op een nieuwe toevoeging aan het ZenPad-assortiment mogen rekenen. In juli doet het bedrijf namelijk de ASUS ZenPad 3s 10 uit de doeken, een 9.7 inch grote Android-tablet. Als de geruchten kloppen belooft het een premium tablet te worden, iets wat altijd nog ontbreekt aan de ZenPad-familie.

ASUS ZenPad 3s 10

Specificaties ASUS ZenPad 3s 10

De beschikbare informatie –of zeg maar gerust geruchten– over de specificaties van de ASUS ZenPad 3s 10 zijn schaars. Het gaat naar verluidt om een 9.7 inch grote tablet met een 2K display, oftewel een resolutie van 2560 bij 1536 pixels of 2160 bij 1440 pixels. Onder de motorkap schuilt een hexacore-processor: een CPU met zes kernen. Wie de leverancier is van deze chipset is onbekend, maar mogelijk gaat het om Qualcomm. Waarom ik dit denk? Omdat de tablet volgens het geruchtencircuit ondersteuning biedt aan Quick Charge 3.0, een snellaadtechniek van de Amerikaanse chipfabrikant.

Verder zou de ASUS ZenPad 3s 10 uitgerust zijn 4GB RAM, een 5.900 mAh batterij en slechts 5,32 millimeter dik zijn. Daarmee zou het de dunste tablet ter wereld worden. Dit record staat momenteel op naam van de Samsung Galaxy Tab S2 (9.7) met een dikte van 5,6 millimeter. En gezien de specificaties mogen we er van uitgaan dat de tablet op Android 6.0 (Marshmallow) draait.

Wat betreft de specificaties lijkt de ASUS ZenPad 3s 10 als twee druppels water op de ASUS ZenPad Z500M, een tablet die onlangs de certificering van de FCC ontving. De specs komen weliswaar met elkaar overeen, maar de naam wijkt af. Mogelijk dat de ZenPad Z500M een interne productcode is en hij naar de buitenwereld wordt gepresenteerd als de ZenPad 3s 10. Over enkele weken weten we meer.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer