Samsung brengt Android Marshmallow naar Samsung Galaxy Tab A 8.0

0

Heb je thuis een Samsung Galaxy Tab A 8.0 liggen? Dan heeft TabletGuide goed nieuws voor je. Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf is begonnen met de uitrol van Android 6.0 (Marshmallow) naar deze compacte tablet. Zorg wel dat je genoeg vrij ruimte hebt, want de update is maar liefst 1.1GB groot.

Afgelopen maand kreeg zijn grotere broer, de Samsung Galaxy Tab A 9.7, al de update naar Android Marshmallow. Nu is de Galaxy Tab A 8.0 aan de beurt. De update wordt momenteel uitgerold in Australië, maar dat betekent dat het waarschijnlijk een kwestie van tijd voordat hij ook in ons land beschikbaar is.

Android 6.0 (Marshmallow) introduceert onder meer een nieuw machtigingensysteem voor apps. Voortaan hoef je niet vooraf toestemming te geven voor allerlei permissies, maar doe je dat zodra je de applicatie opstart. Vervolgens kun je dan ook per onderwerp aangeven of de app wel of geen toegang krijgt tot de gevraagde informatie. Voorheen was het alles of niets. Ook introduceerde Google met Android Marshmallow een functie die de levensduur van je batterij verlengt: Doze. Deze en nog vele andere functies werden geïntroduceerd in Android Marshmallow. Je leest er alles over in ons artikel ‘Google onthult Android M. Dit is wat je moet weten’.

Houdt er rekening mee dat de update maar liefst 1.1GB groot is. Het kan dus nodig zijn dat je opslagruimte vrijmaakt, bijvoorbeeld door foto’s en video’s te verwijderen of applicaties te deïnstalleren. Zorg dat je van tevoren een back-up maakt van je belangrijkste bestanden.

Specificaties Samsung Galaxy Tab A 8.0

De Samsung Galaxy Tab A 8.0 heeft een 8 inch scherm met een resolutie van 768 bij 1024 pixels. Hij wordt aangedreven door een 1.2GHz Qualcomm Snapdragon 410 quadcore-processor, 1.5GB RAM en 16GB intern geheugen dat optioneel is uit te breiden met geheugenkaart tot 256GB. Aan de achterkant heeft Samsung een 5 megapixelcamera geplaatst, voorop een 2 megapixel front-facing shooter. De hoogst mogelijke resolutie waarmee je filmpjes kunt opnemen is 720p.

Wat betreft connectiviteit heb je met de Samsung Galaxy Tab A 8.0 de beschikking over dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n), Bluetooth v4.0 (LE), GPS en microUSB 2.0. De batterij heeft een vermogen van 4.200 mAh. Aanvankelijk draaide de tablet op Android 5.0 (Lollipop), maar kan dus binnenkort rekenen op Android 6.0 (Marshmallow).

Om te kijken of de update al voor je klaarstaat ga je naar Instellingen > Over tablet > Software-update.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer