ASUS ZenPad Z8 uitgelekt

0

ASUS werkt aan een nieuwe Android-tablet in de ZenPad-reeks. Deze luistert naar verluidt naar de naam ASUS ZenPad Z8. Of de tablet ook daadwerkelijk naar Europa komt is niet bekend.

Dat zegt althans Evan Blass, alias @evleaks. In het verleden heeft hij meer dan eens bewezen een goede track-record erop na te houden. Met andere woorden, als Evan Blass iets zegt dan is dat reden om het serieus te nemen.

Specificaties ASUS ZenPad Z8

Via Twitter laat de beroepslekker weten dat de ASUS ZenPad Z8 een 8 inch scherm heeft met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels. Dit is een schermresolutie die we steeds vaker tegenkomen bij tablets. Het geeft tablets namelijk een 4:3 beeldverhouding, hetgeen door consumenten en de industrie als de perfecte aspect ratio wordt gezien om films en series te kijken. De Samsung Galaxy Tab S2 (9.7) en Samsung Galaxy Tab S2 (8.0) hebben onder meer deze resolutie, maar ook de iPad Mini 4.

Ook wat betreft rekenkracht zit het volgens Blass wel snor. Volgens hem schuilt er een Qualcomm Snapdragon 650 onder de motorkap. Deze SoC is weliswaar niet krachtig als de Snapdragon 820, maar komt aardig in de buurt. Tegelijkertijd is deze processor een stuk goedkoper, wat zich wellicht in een lagere adviesprijs laat vertalen. Verder heeft de ASUS ZenPad Z8 2GB aan werkgeheugen en 16GB intern geheugen. Daarnaast is hij voorzien van twee camera’s: een 2 megapixelcamera aan de achterkant en een 1.8 megapixel shooter aan de voorzijde.

Tot slot bevat de ZenPad Z8 volgens Blass een microSD-slot, wat inhoudt dat het geheugen is uit te breiden, en wordt hij aangestuurd door Google’s besturingssysteem Android. Welke Androidversie laat hij in het midden, maar Android 6.0 of 6.0.1 (Marshmallow) ligt voor de hand.

Uit de foto die Blass bij zijn tweet heeft gevoegd blijkt dat de tablet door Verizon op markt wordt gebracht. Of en in hoeverre de tablet naar Europa en in  het bijzonder ons land komt, is onduidelijk. Wat het prijskaartje bedraagt laat hij eveneens in het midden.

ZenPad vernieuwd

Het nieuws van de nieuwe Android-tablet volgt op het bericht dat ASUS zijn ZenPad-line up heeft vernieuwd. Afgelopen week maakte de Taiwanese tabletmaker bekend dat het de ASUS ZenPad 8 en ASUS ZenPad 10 in een nieuw jasje heeft gestoken. Zo hebben beide tablets een krachtigere processor gekregen en draaien ze voortaan standaard op Android 6.0 (Marshmallow). Daarnaast zijn beide tablets in prijs verlaagd.

De ASUS ZenPad S8.0 en ASUS ZenPad C 7.0 krijgen geen upgrade, maar zijn wel scherper geprijsd: de Android-tablets kosten voortaan respectievelijk 239 euro en 129 euro.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer