LG lanceert LG G Pad III 8.0 in Canada

0

Mogelijk komt LG binnenkort met een nieuwe tablet naar Nederland. In twee Canadese webwinkels is namelijk een nieuw model gespot: de LG G Pad III 8.0.

Het is al weer even geleden dat we van LG hebben gehoord. Vorig jaar augustus onthulde het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf de LG G Pad II 10.1. Ook zagen we een iets compactere uitvoering van deze tablet voorbijkomen: de LG G Pad II 8.3. De eerste generatie LG G Pad is weliswaar een stukje ouder, maar nog altijd geliefd onder gebruikers. Niet alleen vanwege zijn compacte formaat, maar ook omdat LG Android-updates redelijk serieus neemt.

Inmiddels is er een nieuwe lichting gelanceerd: de derde generatie, ook wel de LG G Pad III. Vooralsnog is hij alleen in Canada beschikbaar, maar wellicht dat ook de rest van de wereld op termijn van de nieuwe tablet mag genieten.

Specificaties LG G Pad III 8.0

LG G Pad III 8.0De precieze specificaties van de LG G Pad III 8.0 zijn onduidelijk. Dit omdat Rogers en Fido afwijkende specs noemen.

Wat als een paal boven water staat is dat de LG G Pad III 8.0 een 8 inch TFT LCD-scherm heeft met een resolutie van 1920 bij 1200 pixels, ook wel Full HD+ genoemd. Onder de motorkap vinden we een 1.5GHz octacore-processor. Van welke fabrikant deze afkomstig is, dat is een raadsel. Ook de hoeveelheid werkgeheugen (RAM) is onbekend. Standaard beschikt de Android-tablet over 16GB intern geheugen. Dat de opslagcapaciteit is uit te breiden met een microSD-kaart is duidelijk. Tot hoeveel is tweede vraag. De een zegt tot 128GB, de ander tot 2TB.

De LG G Pad III 8.0 heeft een 5 megapixelcamera waarmee je filmpjes in FHD- of HD-kwaliteit kunt opnemen. De batterij heeft een vermogen van 4.800 mAh. De tablet beschikt verder over dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n/ac), Bluetooth 4.2 (LE), GPS en 4G-connectiviteit. Op welke Android-versie hij draait is eveneens een raadsel: de ene webwinkel noemt Android 5.1 (Lollipop), de ander Android 6.0.1 (Marshmallow). LG kennende zal het waarschijnlijk de laatste zijn. De tablet is 7,9 millimeter dik en weegt 309 gram.

Prijs en beschikbaarheid

Zoals gezegd is de LG G Pad III 8.0 momenteel alleen in Canada verkrijgbaar. Daar gaat hij over de toonbank voor 240 Canadese dollars, omgerekend zo’n 165 euro. Of en wanneer de LG G Pad III naar ons land komt is onbekend.

 

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 8.3 inch
  • Besturingssysteem Android 4
  • Schermresolutie 1920 x 1200
  • Afmetingen 216.8 x 126.5 x 8.3 mm
  • Processor Qualcomm Snapdragon 600
  • Gewicht 338 gram
  • Opslagruimte 16
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer