Adonit Pixel stylus voor iPad te koop

0

Adonit heeft een nieuwe stylus onthuld die per direct te koop is: de Adonit Pixel. De stylus kost 79,99 dollar en is compatibel met alle iPad en iPhone modellen.

Dat maakt Adonit bekend op zijn website.

De Adonit Pixel is naar eigen zeggen ‘de meest geavanceerde stylus’ die momenteel verkrijgbaar is. De digitale pen heeft een flinterdunne punt die slechts 1,9 millimeter breed is. Desondanks kent hij 2.048 verschillende drukniveaus. Dat is twee keer zo veel als de Surface Pen en Apple Pencil. Hiermee kun je door harder of zachter te drukken dikke en dunne lijnen tekenen in één beweging. Daarnaast ondersteunt de stylus palm rejection.

De behuizing van de Adonit Pixel is 10,5 millimeter dik. Of beter gezegd: dun. Zodoende ligt de stylus dus goed in de hand als je aantekeningen maakt of schildert. Op de bovenkant heeft Adonit een tweetal knoppen bevestigd die het shortcut buttons noemt. Hiermee is het mogelijk om bijvoorbeeld aantekeningen te wissen, maar kan tevens als Vorige- en Volgende-knop fungeren. Welke knop wat doet bepaal je zelf: je kunt de knoppen namelijk zelf programmeren en een functie toekennen. Of je naast wissen en Vorige ook nog andere functionaliteit aan de knoppen kunt toekennen, is onbekend.

Veelzijdiger dan Apple Pencil

Adonit vergelijkt zijn Adonit Pixel met de Apple Pencil. De Pixel heeft volgens het bedrijf drie voordelen ten opzichte van de Pencil. Het grootste pluspunt is zonder meer dat de Pixel op alle gangbare iPads en iPhones is te gebruiken: de stylus is compatibel met alle iPad Mini modellen, de iPad 4 (iPad with Retina uit 2012) en hoger en de iPhone 5 en nieuwer.  De Pencil is alleen compatibel met de iPad Pro (9.7) en (12.9).

Daarnaast heeft de Pixel fysieke en programmeerbare knoppen, die bij de Apple Pencil afwezig zijn. En tot slot is hij enkele tientallen dollars goedkoper.

Verkrijgbaarheid

De Adonit Pixel is te bestellen via de website van het bedrijf voor 79,99 dollar. Daarnaast is hij via de Duitse, Britse, Franse en Amerikaanse site van Amazon te bestellen.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer