Twitter wijzigt karaktertelling tweets

0

Heb je altijd moeite om in maximaal 140 tekens je boodschap via Twitter te verkondigen? Dan heeft TabletGuide goed nieuws voor je. De microblogdienst stopt binnenkort met meetellen van zaken als @mentions, links, foto’s en bijlages tot de karakterlimiet. Oftewel, je kunt straks nog meer zeggen in 140 tekens.

Dat schrijft Twitter op zijn blog.

Sinds het opstappen van Dick Costolo als topman probeert diens opvolger Jack Dorsey het sociale medium te vernieuwen. Costolo werd verweten dat te veel gebruikers de microblogdienst de rug toekeerden en dat de financiële verwachtingen lager uitvallen door de tegenvallende verkoop van advertenties.

Nieuwe features Twitter

Maar jah, hoe vernieuw je een online en mobiele dienst waarmee je boodschappen van maximaal 140 karakters kunt versturen? Om te beginnen doe je iets aan deze bovengrens. Dat is precies het eerste wat Dorsey deed in zijn nieuwe functie. Privéberichten of Direct Messages (DMs) mogen voortaan 10.000 tekens lang zijn. Het gerucht gaat al enige tijd de ronde dat mogelijk ook reguliere tweets deze nieuwe bovengrens krijgen, maar is tot op heden officieel ontkend door de microblogdienst.

Naast een hogere karakterlimiet voor privéberichten startte Twitter in maart met een niet-synchronische tijdlijn.  In plaats van te kijken wie van jouw volgers op welk tijdstip een tweet verstuurde, krijg je tweets voorgeschoteld op basis van je interesse. Hoe Twitter jouw interesses kent? Door naar jouw geschiedenis te kijken: specifiek wanneer jij met wie via Twitter hebt gesproken en op welke berichten van anderen jij hebt gereageerd. Via Instellingen > Tijdlijn > De beste tweets als eerste weergeven schakel je deze feature uit.

Tot slot is het sinds kort mogelijk om peilingen, GIF animaties en Periscope streams aan je tweets toe te voegen.

‘Meer zeggen in 140 karakters’

In de nieuwste update geeft Twitter zijn gebruikers de mogelijkheid om meer te zeggen in 140 karakters. Niet door ze meer ruimte te geven om hun boodschap te verpakken –deze blijft zoals gezegd op 140 staan– maar door @mentions, links, foto’s en bijlages niet langer mee te tellen tot het aantal tekens dat geplaatst mag worden.

Als je dus op een ander reageert met een @mention, dan gaat zijn of haar gebruikersnaam niet af van het maximum aantal karakters dat je mag publiceren. Zo houd je meer ruimte over voor je antwoord en wordt het makkelijker om een specifieke tweet naar een hele groep te versturen. Hetzelfde geldt voor retweets, quote tweets en bijlages.

Deze update wordt in de komende maanden uitgerold.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

Twitter Twitter

  • Platform(en) Android / iOS / Windows 8
  • Categorie Sociaal
  • Downloaden

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer