Dit zijn de winnaars van de Google Play Awards 2016

0

Voor het eerst in zijn geschiedenis houdt Google een wedstrijd waarin het de beste apps in de Google Play Store opsomt: de Google Play Awards. Inmiddels zijn de winnaars van deze contest bekend.

Met de Google Play Awards wil Google bepaalde apps in de spotlights plaatsen. Je hoeft niet bang te zijn dat het doorgestoken kaart is en de zoekmachinegigant alleen apps selecteert de het meeste geld in het laadje brengen: ook apps en games van starters en indie-developers staan op de nominatielijst.

De Google Play Store bevat volgens de laatste telling ruim twee miljoen apps. Om enige houvast te creëren heeft Google een tiental verschillende categorieën geformuleerd, waaronder beste game, beste app, beste gebruik van Material Design en standout indie. In totaal selecteerde Google 43 apps en games die in aanmerking kwamen voor de ereprijs. Onder de genomineerden komen we bekende titels tegen als Alto’s Adventure, Clash of Kings, Star Wars: Galaxy of Heroes, Todoist, Pokémon Shuffle en Prune.

And the winners are……

Tijdens een sessie op Google I/O heeft Google de winnaars bekend gemaakt. Deze hebben we hieronder voor je opgesomd, inclusief een linkje naar de betreffende app of game in de Google Play Store.

  1. Best App: Houzz
  2. Early Adopter: World Around Me
  3. Best Families app: Thinkrolls 2
  4. Go Global: Pokemon Shuffle Mobile
  5. Best Game: Clash Royale
  6. Most Innovative app: NYT VR
  7. Best Use of Material Design: Robinhood
  8. Standout Indie: Alphabear
  9. Best Use of Google Play Game Services: Table Tennis Touch
  10. Standout Startup: Hopper

Winnaars Google Play Awards 2016

Google heeft Houzz verkozen tot de beste app die je momenteel in de Google Play Store kunt downloaden. De app is handig voor mensen die druk bezig zijn met het verbouwen of renoveren van huis of kantoor. Je gebruikt de camera van je smartphone om een kamer in beeld te brengen. Vervolgens plaats je het meubelstuk op de juiste plek om te bekijken hoe deze eruit ziet volgens de opstelling en inrichting die jij voor ogen hebt. Tevens bevat de app miljoenen foto’s van andere gebruikers die als inspiratiebron kunnen dienen.

Goed nieuws: verreweg de meeste apps uit de lijst van hierboven kun je gratis downloaden. Schroom je dus niet om er één of meerdere geheel vrijblijvend uit te proberen.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer