Samsung Galaxy Tab A (SM-T550) krijgt Android Marshmallow update

1

Dat hij eraan zat te komen was bekend en het wachten wordt nu bijna beloond. In Frankrijk is de uitrol begonnen van Android 5.1 (Lollipop) naar Android 6.0.1 (Marshmallow). Dat betekent dat ons land waarschijnlijk binnenkort aan de beurt is.

Het gaat om de Samsung Galaxy Tab A (9.7) WiFi-only variant (SM-T550). Als je de nieuwste Android-versie installeert krijg je allerhande handige functies, waaronder Google Now on Tap, Doze en een nieuw permissiesysteem voor als je apps downloadt uit de Google Play Store. Pas als je een applicatie daadwerkelijk opstart krijg je dan de mogelijkheid om bepaalde permissies in- of uit te schakelen. Zo is het mogelijk dat je Facebook bijvoorbeeld wel toegang tot je camera om foto’s op je tijdlijn toe te voegen, maar niet tot je microfoon.

Meer weten over Android Marshmallow? Lees dan het artikel ‘Google onthult Android M. Dit is wat je moet weten’.

Specificaties Samsung Galaxy Tab A (SM-T550)

De Samsung Galaxy Tab A heeft een 9.7 inch TFT-scherm met een XGA-resolutie van 1024 bij 768 pixels. De tablet wordt aangedreven door een 1.2GHz quadcore-processor. Het werkgeheugen (RAM) bedraagt 1.5GB, de opslagcapaciteit 16GB. Deze is eventueel uit te breiden met een microSD-kaart tot maximaal 128GB. Geen overbodige luxe aangezien het beschikbare geheugen out-of-the-box neerkomt op 10.8GB.

Verder heeft de Samsung Galaxy Tab A een 5 en 2 megapixelcamera, dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n), Bluetooth 4.1 (LE), WiFi Direct, GPS/Glonass/Beidou en een accu met een capaciteit van 6.000 mAh. Ook heeft Sony het gat gedicht voor de beruchte Stagefright-lek, waarmee het mogelijk was om een malafide code in een video te verstoppen om zo de controle over een tablet of smartphone over te nemen. De tablet draait nu nog op Android 5.1 (Lollipop), maar binnenkort is de allernieuwste versie 6.0.1 (Marshmallow) beschikbaar.

 

Heb jij Android Marshmallow al binnengehaald op de Samsung Galaxy Tab A (SM-T550)?

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

1 reactie

Reageer