Acer introduceert kindvriendelijke Iconia One 7 (B1-780)

0

Acer heeft deze week een nieuwe Android-tablet uit de doeken gedaan: de Acer Iconia One 7 (B1-780). Met deze budgettablet richt Taiwanese techbedrijf zich op de allerjongsten. Dat zien we terug in de specs, de prijs en vanzelfsprekend de apps.

Als je aan Acer denkt, dan denk je waarschijnlijk aan tablets als  de Acer Aspire Switch 12 of de Acer Aspire R14. Een bijzondere tablet in het assortiment van het Aziatische bedrijf is zonder enige twijfel de Acer Predator 8, een gaming tablet die in tegenstelling tot de zojuist genoemde convertibles op Google’s besturingssysteem Android draait.

Ook aan de onderkant van de tabletmarkt heeft Acer volop keuze voor de consument. Denkt dan aan instapmodellen als de Acer Iconia Tab 8 en Acer Iconia One 7. Deze laatste is grondig aangepakt en speciaal ingericht voor kinderen. Deze kindertablet gaat door het leven als de Acer Iconia One 7 (B1-780).

Specificaties Acer Iconia One 7 (B1-780)

De Acer Iconia One 7 stamt al uit 2014. Deze tablet wordt niet alleen geroemd om zijn compacte design, maar ook excellente prijs-kwaliteitverhouding. De nieuwe uitgave heeft als typenummer B10780 meegekregen.

Zoals de naam al aangeeft heeft de Acer Iconia One 7 (B1-780) een 7 inch IPS LCD-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels, wat net iets lager is dan de originele uitvoering die een schermresolutie had van 1280 bij 800 pixels. De Intel Atom Z2560 dualcore-processor is vervangen door een 64-bit MT8163 chipset van MediaTek. Deze CPU heeft vier kernen (quad-core) en is geklokt op een snelheid van 1.3GHz per kern. Hoeveel het werkgeheugen (RAM) bedraagt is niet bekend: waarschijnlijk is het RAM-geheugen 1GB of maximaal 1.5GB. Het intern geheugen bedraagt 8GB of 16GB, afhankelijk van welke uitvoering je kiest. Met een microSD-kaart kun je de opslagcapaciteit uitbreiden tot maximaal 128GB.

Acer Iconia One 7 (B1-780)

Naast het scherm heeft ook de camera in de nieuwe uitvoering een downgrade gekregen. De 5 megapixelcamera aan de achterkant is door Acer vervangen door een 2 megapixelcamera. De front-facing camera is nog altijd slechts 0.3 megapixels. Hoeveel power de accu heeft laat Acer in het midden, maar naar eigen zeggen gaat hij zes tot zeven uur mee met een enkele lading. Wonderlijk genoeg draait de tablet wel op de allernieuwste Android-versie: Android 6.0 (Marshmallow).

Wat de Acer Iconia One 7 (B1-780) een kindertablet maakt, is het feit dat de app Kids Center prominent aanwezig is. Met deze applicatie biedt Acer ouders volop mogelijkheden om het ouderlijk gezag uit te oefenen. Zo hebben ze bijvoorbeeld in de hand op welke tijdstippen hun kroost wel en niet mogen internetten, welke content wel en niet toegankelijk voor hen is en kunnen ze wachtwoorden instellen om toegang tot hun eigen apps, foto’s, video’s en andere bestanden te blokkeren. De user interface is met vrolijke, felle kleuren met kinderlijke symbooltjes duidelijk ingesteld op deze doelgroep. Tot slot zijn er allerhande games vooraf geïnstalleerd.

Prijs en beschikbaarheid

De Acer Iconia One 7 (B1-780) ligt vanaf juni in het Verenigd Koninkrijk in de schappen voor een adviesprijs van 80 pond (105 euro). Of en wanneer de tablet naar ons land komt is niet bekend.

Acer Iconia One 7 (B1-780)

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer