Google Foto’s heeft maandelijks 200 miljoen actieve gebruikers

0

Google Foto’s mag deze maand zijn eerste kaarsje uitblazen. De online foto-opslagdienst bestaat namelijk één jaar. Dat is niet het enige goede nieuws: de dienst wordt door ruim 200 miljoen actieve leden iedere maand gebruikt.

Dat vertelde Sundar Pichai, de CEO van Google sinds het onderdeel uitmaakt van moederbedrijf Alphabet, woensdagavond tijdens Google I/O, zo schrijft The Verge.

Tijdens de negende editie van Google I/O, die vorig jaar mei plaatsvond, onthulde Google zijn foto clouddienst Google Foto’s. Sindsdien heeft de online fotodienst een flinke groeispurt meegemaakt. Eind oktober vorig jaar, toen Google Foto’s vijf maanden oud was, telde de dienst 100 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Dat aantal is inmiddels opgelopen naar 200 miljoen, zo vertelde de topman van Google woensdagavond.

Selfies

Sinds de lancering vorig jaar mei hebben gebruikers meer dan twee triljoen labels gemaakt waarmee Google de foto’s indexeert. Even voor de duidelijkheid: dat is een 2 gevolgd door 12 nullen! Zelfportretten blijken zeer populair onder gebruikers: Google Foto’s telt namelijk 24 miljard selfies.

“Google Photos shows what’s possible when you approach an existing area from a new perspective”, aldus Sundar Pichai.

In oktober meldde Google dat baby’s, honden, auto’s, sstranden, bergen en wereldsteden als Parijs en Barcelona favoriete onderwerpen zijn om te vereeuwigen met een foto. De meestgebruikte zoekterm is echter ‘me’ of ‘selfie’.

Over Google Foto’s

Met Google Foto’s geeft de zoekmachinegigant gebruikers een platform om oneindig veel foto’s in de cloud op te slaan. Dat wil zeggen, als je foto’s niet groter zijn dan 16 megapixels. Voor een hogere resolutie geldt dat Google een bovengrens van 15GB heeft ingesteld. Tevens kun je met de online fotodienst je foto’s automatisch uploaden en synchroniseren, kiekjes bewerken en collages en animaties maken.

Meer weten over hoe Google Foto’s werkt en wat de mogelijkheden zijn? Lees dan het artikel ‘Een nader kijkje naar Google Foto’s’.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

Google Foto's

Google Foto's Google Inc.

  • Platform(en) Android / iOS
  • Categorie Fotografie
  • Downloaden

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer