Samsung Galaxy Tab 10.1 A (2016) gepresenteerd

0

Gisteren heeft Samsung officieel zijn nieuwste tablet uit de doeken gedaan: de Samsung Galaxy Tab 10.1 A (2016). Deze midrange tablet ligt vanaf begin juni in de schappen voor een adviesprijs vanaf 289 euro.

Dat schrijft de Duitse tak van Samsung in een persbericht.

We zagen de Samsung Galaxy Tab A al verschillende keren voorbijkomen. Zo verscheen hij begin maart in de database van GFXbench en kreeg hij eind april WiFi-certificering van de WiFi Alliance. Na enkele maanden van speculeren is het hoge woord er dan eindelijk uit: de Zuid-Koreaanse hardwarefabrikant heeft gisteren officieel de Samsung Galaxy Tab 10.1 A (2016) onthuld. Hieronder hebben we de belangrijkste specs voor je op een rij gezet.

Specificaties Samsung Galaxy Tab 10.1 A (2016)

De specificaties laten zien dat we hier met een Android-tablet uit het middensegment te maken hebben. Zoals de naam al aangeeft heeft de tablet een 10.1 inch TFT-scherm met een resolutie van 1920 bij 1200 pixels (WUXGA-resolutie) en een 16:10 aspect ratio of beeldverhouding. “Ideaal voor mobiele entertainment”, zo schrijft Samsung Duitsland in de aankondiging.

Onder de motorkap heeft Samsung een 1.6GHz octacore-processor geplaatst. Wie de chipleverancier is laat Samsung in het midden, maar mogelijk is het diens eigen Exynos 7870 CPU. Het werkgeheugen bedraagt 2GB. Het intern geheugen is standaard 16GB eMMC, maar kan met een microSD-kaart worden uitgebreid tot 200GB. De uitbreiding is een welkome aanvulling, want out-of-the-box heb je beschikking over slechts 9.2GB. Met een extra geheugenkaart heb je gegarandeerd voldoende opslagcapaciteit.

De 8 megapixelcamera aan de achterzijde vormt de primaire camera. Deze ondersteunt niet alleen autofocus, maar is tevens voorzien van LED-flitser. Aan de voorkant moet je genoegen nemen met een 2 megapixelcamera voor video conferencing. Naast dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n/ac) heb je de beschikking over Bluetooth 4.2 (LE), GPS, GLONASS en USB 2.0 aansluiting. 4G/LTE behoort eveneens tot de mogelijkheden, maar is niet standaard aanwezig. De batterij heeft een vermogen van 7.300 mAh.

De Samsung Galaxy Tab 10.1 A (2016) is slechts 7,5 millimeter dik en weegt 525 gram. Hij draait standaard op de nieuwste Androidversie, Android 6.0 (Marshmallow). Heb je thuis één of meerdere kinderen? Met Kids Mode 4.0 kun je gepaste content aanbieden en instellen hoelang en op welke tijdstippen ze online mogen zijn.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Samsung Galaxy Tab 10.1 A (2016) is in twee uitvoeringen beschikbaar: WiFi-only en WiFi + 4G. Het instapmodel heeft een prijskaartje van 289 euro. Liever ook mobiel internetten? De duurdere uitvoering gaat over de toonbank voor 349 euro. De tablet is enkel verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit. Vanaf begin juni liggen de tablets in de winkel. Of ze dan ook al direct in ons land verkrijgbaar zijn is niet bekend.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer