Apple krijgt patent op nog slimmere hoes

0

Het United States Patent and Trademark Office (USPTO) heeft een patent toegekend. De Smart Cover wordt nog een beetje slimmer. Hoe? Doordat de beschermhoes is uitgerust met een scherm.

In de patentaanvraag worden verschillende manieren beschreven waarop het scherm in de Smart Cover gebruikt kan worden. Zo kun je hem simpelweg plat op tafel leggen om de tekst op een pagina te lezen, maar hij doet ook dienst als touchpad. Ook is het mogelijk om op het scherm te tekenen met de Apple Pencil, iets wat je normaal gesproken op het scherm van de iPad doet. Wellicht dat je het tweede scherm ook kunt gebruiken als toetsenbord, maar daarover is niets in de tekeningen terug te vinden. En natuurlijk kun je hem ook als standaard gebruiken om je favoriete films en series te bekijken.

Smart Cover met extra beeldscherm

De beschermhoes met extra display maakt gebruik van de Smart Connector. Dat verklapt dat de beoogde Smart Cover alleen is te gebruiken met de iPad Pro, want dat is de enige tablet van Apple die op dit moment met deze verbindingstechniek is voorzien. Met de Smart Connector vindt er niet alleen data-uitwisseling plaats tussen de iPad en het aangesloten accessoirestuk: tevens is het mogelijk om hiermee de tablet van extra energie te voorzien of op te laden.

Toch een saillant detail: op de patentaanvraag zijn overduidelijk vier horizontale puntjes getekend. En dat terwijl de Smart Connector er slechts drie heeft. Het is aannemelijk dat het patent door Apple is aangevraagd voordat het de iPad Pro daadwerkelijk hiermee uitrustte. Of misschien is het simpelweg een vergissing van de tekenaar.

Of Apple deze Smart Cover ook daadwerkelijk op de markt gaat brengen is nog de vraag. Het gebeurt wel vaker dat fabrikanten een patent op een bepaalde techniek of designkenmerk aanvragen en er vervolgens helemaal niets mee doen. Als een concurrerend bedrijf hier dan mee aan de slag wil, moet het in dit geval eerst bij Apple aankloppen en royalty’s betalen.

 

Zou jij geïnteresseerd zijn in een Smart Cover met extra scherm?

Smart Cover met extra scherm

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 12.9 inch
  • Besturingssysteem iOS
  • Schermresolutie 2732 x 2048
  • Afmetingen 305.7 x 220.6 x 6.9 mm
  • Processor Apple A9X
  • Gewicht 713 gram
  • Opslagruimte 128 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer