‘Nexus 7 (2016) wordt niet getoond op Google I/O’

0

Google kondigt op zijn jaarlijkse persevenement Google I/O niet de nieuwste 7 inch grote Nexus-tablet aan: de Nexus 7 (2016). Of en wanneer de zoekmachinegigant de tablet aankondigt en wanneer hij daadwerkelijk in de winkels ligt, dat zijn zaken die niet bekend zijn.

Dat schrijft Tech News Today. Hoe de techsite aan zijn informatie komt is onduidelijk: er wordt nergens in het bericht melding gemaakt van ‘anonieme bronnen’, ‘welingelichte bronnen’ of dergelijke benaming. De redacteur is in ieder geval zeker van zijn zaak: met koeienletters schrijft hij immers “There is no Nexus 7 coming this year, the Nexus 7 project is dead”.

‘Geen Nexus 7 dit jaar’

Al maanden gaan er geruchten de ronde dat Google dit jaar weer een Nexus 7 op de markt wil brengen. Zowel in 2012 als 2013 was één van de populairste tablets die dat jaar werden gelanceerd. Ook jullie, bezoekers van TabletGuide, riepen de Nexus 7 meerdere malen uit tot tablet van het jaar. In 2014 introduceerde Google de Nexus 9. Afgelopen jaar moesten we het zonder tablet doen, maar zagen wel twee nieuwe Nexus-smartphones het levenslicht: de LG Nexus 5X en Huawei Nexus 6P.

De reden dat Google en ASUS –die verantwoordelijk was voor de eerste twee generaties van de Nexus 7– de afgelopen paar jaar geen nieuwe variant van de Nexus 7 hebben uitgebracht, heeft te maken met de grote concurrentie op de tabletmarkt. Volgens beide partijen zou een derde generatie Nexus 7 zich niet goed weten te onderscheiden van de rest, iets waar de eerste twee modellen wel in waren geslaagd.

Pixel C

Volgens Tech News Today hoeven we dit jaar niet op een Nexus 7 (2016) te rekenen. Volgens de redacteur richt Google zich op de introductie van –wederom– twee nieuwe smartphones in de Nexus-reeks. Hij stelt dat Google het tabletgat reeds vorig jaar heeft gevuld met de Pixel C, de eerste Android-convertible die het internetbedrijf op de markt bracht.

Zo enthousiast waren liefhebbers vlak voor aanvang, maar als sneeuw voor de zon verdween deze passie en sloeg het om in teleurstelling. Zo klaagden veel gebruikers over WiFi-problemen en was hij niet gebruiksvriendelijk. Zo is het niet mogelijk om meerdere apps naast elkaar op het scherm te openen, is er veel vertraging in de bediening en worden veel applicaties niet goed vormgegeven op het scherm.

Er doen ook geruchten de ronde dat we wel degelijk een Nexus 7 (2016) te zien krijgen. Grote vraag is alleen wanneer en wie de productie op zich neemt. Zo zijn zowel Huawei als HTC als kandidaten genoemd.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 7 inch
  • Besturingssysteem Android 4Android 5
  • Schermresolutie 1920 x 1200
  • Afmetingen 200.7 x 114.3 x 8.65 mm
  • Processor Qualcomm Snapdragon S4 Pro (quad-core)
  • Gewicht 317.5 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer