‘Razer werkt aan gaming tablet’

0

Razer is op zoek naar een productontwikkelaar die verstand heeft van mobiele apparaten. Het gerucht gaat nu de ronde dat het bedrijf plannen heeft om een gaming tablet te lanceren.

Dat blijkt uit een tweet van Min-Liang Tan, de CEO van Razer.

Als je het woord gaming tablet hoort, dan denk je waarschijnlijk aan de NVIDIA Shield Tablet, diens opvolger de Shield Tablet K1 of de Acer Predator 8 (review). Dat zijn op het moment van schrijven de bekendste en meest populaire tablets voor die-hard gamers. Maar wellicht krijgen NVIDIA en Acer er een concurrent bij: Razer.

Razer in de markt voor gaming tabets

Razer is bekend om zijn vele gaming accessoires. Kennelijk ziet de fabrikant zijn kans schoon en doet een gooi naar de mobiele markt. Er wordt al geruime tijd gespeculeerd dat Razer mogelijk een smartphone op de markt wil brengen, maar er was nooit bewijs om deze stelling te onderbouwen. De bovenstaande tweet doet vermoeden dat het gerucht op waarheid berust.

Uit de vacatureomschrijving blijkt dat Razer op zoek is naar iemand die affiniteit en ervaring heeft met ‘de nieuwste mobiele telefoons, tablets en andere mobiele apparaten’. Verder moet hij over een bachelordiploma in een technische of commerciële studie beschikken en bekend zijn met ARM-systemen en –componenten. Oh jah, hij of zij moet natuurlijk ook een gamer zijn.

Wat deze persoon gaat doen wordt niet duidelijk uit de functieomschrijving. Dat wil zeggen, er staat niet in dat hij of zij een tablet, smartphone, VR-headset of welk ander product dan ook gaat maken. Wat dat de kandidaat verantwoordelijk is voor het ‘conceptualisatieproces’, datavergaring en het maken van marktanalyses. Hij of zij gaat dan ook nauw samenwerking met de afdelingen Design, Sales, Marketing en Engineering.

Als Razer inderdaad de ambitie heeft om een gaming tablet op de markt te brengen, dan horen we daar tijdens de Electronic Entertainment Expo (E3-beurs) meer over. Deze vindt plaats van 14 tot en 16 juni in het Los Angeles Convention Center.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer