‘Samsung Galaxy Tab 4 Advanced in aantocht’

1

De Samsung Galaxy Tab 4, die twee jaar geleden zijn opwachting maakte, krijgt hoogstwaarschijnlijk een opvolger. Niet zozeer in de vorm van een nieuwe Galaxy Tab 5-lijn, maar onder de naam Samsung Galaxy Tab 4 Advanced.

In maart zagen we al de SM-T536 voorbijkomen in de database van GFXbench. Deze werd toen omgedoopt tot de Samsung Galaxy Tab 5. Volgens de laatste berichten is de kans groot dat de mysterieuze tablet een andere naam krijgt: de tablet zou door het leven gaan als de Samsung Galaxy Tab 4 Advanced.

De oorspronkelijke Galaxy Tab 4 werd in 2014 gelanceerd door Samsung. Deze reeks bestaat uit een drietal tablets met verschillende schermformaten: 7 inch, 8 inch en 10.1 inch. Later dit jaar wordt daar dus mogelijk een vierde variant aan toegevoegd. Deze uitvoering heeft niet zozeer een groter scherm, maar krijgt allerlei upgrades onder de motorkap.

Specificaties Samsung SM-T536

De SM-T536 heeft naar verwachting een 10.1 inch IPS LCD-scherm met een resolutie van 1280 bij 800 pixels. Dat hij over een octacore-processor beschikt met een kloksnelheid van 1.5GHz is bekend, maar wie de fabrikant is niet. Mogelijk gaat het hier om de Exynos 7870 of Exynos 7580, maar het is tevens denkbaar dat Qualcomm of MediaTek de CPU voor dit model leveren. De grafische kaart (GPU) is een Mali-T830 van ARM.

Het werkgeheugen (RAM) bedraagt naar verluidt 2GB, de opslagcapaciteit 32GB. Voor zover bekend is het niet mogelijk om het interne geheugen met een microSD-kaart uit te breiden. Aan de achterkant vinden we een 5 megapixelcamera met flitser. De camera aan de voorzijde is een 2MP shooter. Naast WiFi en Bluetooth beschikt de Samsung Galaxy Tab 5 tevens over GPS. De tablet draait op Android 6.0.1 (Marshmallow).

Prijs en beschikbaarheid

Over de adviesprijs en releasedatum zijn nog geen geruchten opgedoken. De enige indicatie die we op dit moment hebben is een prijskaartje van rond de 140 euro. Dat is namelijk de prijs die in de database van de Indiase test- en keuringsinstantie Zauba is opgedoken.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

1 reactie

Reageer