Video: alle iPads met elkaar vergeleken

0

Altijd al willen weten hoe de verschillende iPads zich tot elkaar verhouden in termen van snelheid? EverythingApplePro vergeleek alle uitgebrachte iPads met elkaar in diverse testen.

In 2010 bracht wijlen Steve Jobs een geheel nieuwe productcategorie op de markt: de tablet. Hij doopte deze om tot de iPad. Sindsdien is er veel veranderd: zo was de iPad 2 de eerste tablet met een camera, kregen de tablets vanaf de derde generatie een Retina display en introduceerde Tim Cook een kleinere variant: de iPad Mini.

Sinds de introductie van de allereerste iPad heeft Apple door de jaren heen in totaal 12 verschillende modellen op de markt gebracht. Ze zijn niet alleen dunner geworden, maar vooral ook een stuk krachtiger. Maar is de nieuwste iPad Pro (9.7) ook de snelste van allemaal? En hoe verhouden de verschillende iPads zich ten opzichte van elkaar?

EverythingApplePro heeft een video gemaakt waarin het alle verschillende iPads naast elkaar worden vergeleken. De maker van deze video voert zeven verschillende testen uit met de iPads:

  • Een opstarttest: welke tablet is het snelst opgestart als hij volledig is uitgeschakeld?
  • Geekbench: wat is de kracht van de processor als je hem op zijn staart trapt?
  • Speedtest: wat zijn de down- en uploadsnelheden van de verschillende iPads?
  • HTML5 test: hoe goed ondersteunt de standaardbrowser HTML 5 (maximaal 500 punten)?
  • Temperatuur: hoe warm wordt de tablet als je 10 minuten lang GFXbench draait?
  • Volumetest: wat is de maximale output in decibels?
  • Cameratest: hoe scherp en kleurrijk zijn dezelfde foto op de verschillende iPads?

Welke tablet komt als beste uit de test? En welke als slechtste? Benieuwd naar de resultaten? Bekijk dan de onderstaande video. Je zult merken dat sommige resultaten wellicht als een grote verrassing komen. Zo zou je verwachten dat de iPad Pro (9.7) en iPad Pro (12.9) het snelst opstarten, maar dat is niet wat de onderstaande video laat zien. De iPad Pro (12.9) is het snelst van allemaal, gevolgd door –jawel– de iPad 2.

Het toont in ieder geval op zeer fraaie wijze de transformatie die de iPad door de jaren heen heeft doorgemaakt.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer