Mijlpaal voor Skype: één miljard mobiele downloads

0

Skype is maar liefst één miljard keer gedownload voor mobiele apparaten als tablets en smartphones.

Het team dat verantwoordelijk is voor de online bel- en chatdienst bedankt in een blog alle gebruikers van hartelijk.

Het is zeven jaar geleden dat Microsoft Skype lanceerde. Toen was de app alleen nog beschikbaar voor de iPhone. In oktober 2010 bracht het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf ook een variant uit voor Android in de Google Play Store. Om te videobellen met Skype op de iPad moesten gebruikers nog tot 2011 wachten. Ook niet zo vreemd, want in dat jaar lanceerde Apple de immens populaire iPad 2.

Inmiddels is Skype ruim één miljard keer geïnstalleerd op tablets en mobiele telefoons. En voor deze mijlpaal bedankt het team achter de chat-app iedereen door in verschillende talen ‘dank je wel’ te zeggen.

Mijlpaal voor Skype één miljard mobiele downloads

Nieuwe features

De tijd dat je alleen een videogesprek kunt aangaan met een ander en tekstberichten kunt achterlaten is al lang niet meer. Zo introduceerde Microsoft in 2014 de optie video group calling. Hiermee kun je tot tien personen tegelijkertijd uitnodigen voor een online groepsgesprek. Deze optie was aanvankelijk alleen beschikbaar voor Windows-tablets en –convertibles, de iPad en Android-tablets kregen pas later dat jaar de beschikking over video group calling.

Eind 2014 kwam Microsoft met een nieuwe videodienst genaamd Skype Qik. Skype Qik is een chatdienst, maar dan met video’s. De insteek is dat je korte videoboodschappen verstuurt naar een vriend als je bijvoorbeeld een vraag hebt. Je kunt deze boodschap ook versturen naar een groep zodat iedereen kan reageren. Zij kunnen op hun beurt reageren door zelf een korte videoboodschap op te nemen, of anderen aan het gesprek toevoegen. En zo gaat het over en weer totdat het gesprek is afgerond.

Vorig jaar oktober kwam Microsoft opnieuw met een nieuwe functie: deelbare chatlinks. In plaats van één-voor-één mensen toe te voegen aan een chatgesprek, stuur je ze een link naar het groepsgesprek. Ze hoeven dan alleen maar op de link te klikken of drukken om deel te nemen aan de conversatie. Geen Skype-account? Dan kunnen ze een gastaccount aanmaken.

Ten slotte integreerde Microsoft begin dit jaar de live vertaalfunctie Skype Translator in de Windows-versie van de app.

“Op naar de volgende miljard downloads!”, zo eindigt Skype zijn blog.

Gebruik jij Skype regelmatig? Of maak je gebruik van alternatieven als Google Hangouts, FaceTime of WhatsApp?

Share.

Gerelateerde tablets / apps

Skype

Skype Skype

  • Platform(en) Android / iOS / Windows 8
  • Categorie Communicatie
  • Downloaden
  • Platform(en) Android / iOS
  • Categorie Communicatie
  • Downloaden

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer