Microsoft lanceert Word Flow voor iOS in VS

0

De App Store is een alternatieve keyboard-app rijker. Microsoft heeft zijn standaardtoetsenbord Word Flow na maanden testen eindelijk gelanceerd voor de iPhone. Hier in Nederland moeten we echter nog even wachten op het virtuele toetsenbord.

Begin januari ging het gerucht de ronde dat Microsoft zijn toetsenbord Word Flow naar iOS wilde brengen. Het gerucht werd later bevestigd door het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf. De afgelopen maanden zagen we al een enkele unieke functie voorbijkomen: éénhandsbediening. Tot slot zagen we half april het virtuele toetsenbord live in actie.

Na ruim drie maanden testen heeft Microsoft besloten om Word Flow te lanceren. Dat wil zeggen, in de Verenigde Staten. Hier in Nederland moeten we nog even wachten totdat het keyboard daadwerkelijk verkrijgbaar is.

Mogelijkheden Word Flow

Net als bij andere virtuele toetsenborden kun je met Word Flow zowel letter voor letter typen als swipen om woorden en zinnen te maken. Al typende komt de app met woordsuggesties. Naarmate je het toetsenbord meer en meer gebruikt, wordt hij slimmer: hij leert jouw woordgebruik en kan zodoende betere woordsuggesties doen. Doordat de app toegang heeft tot jouw contacten kan hij deze namen automatisch aanvullen.

De meest bijzondere functie is toch wel de éénhandsbediening. De cijfers en letters verschijnen dan als een soort van waaier op het scherm zodat je alle toetsen makkelijker met één vinger kunt intypen. Tevens is het mogelijk om het toetsenbord naar je eigen smaak te customizen, bijvoorbeeld door de achtergrond te veranderen.

Word Flow is momenteel alleen te gebruiken op de iPhone: de app moet nog worden geoptimaliseerd voor de iPad. Daarnaast is hij momenteel alleen te downloaden in de Amerikaanse App Store. Wanneer Word Flow naar Nederland komt is niet bekend. Technisch gesproken loopt er tot 7 juni een bètatest.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer