Logitech lanceert nieuwe dock iPad Pro: Logi BASE

0

Logitech heeft een nieuwe iPad-dock geïntroduceerd. Deze gaat door het leven als de Logi BASE. De dock is alleen te gebruiken in combinatie met de iPad Pro (12.9) of (9.7).

Smart Connector

De Smart Connector is een nieuw type aansluiting dat Apple introduceerde bij de lancering van de iPad Pro (12.9) vorig jaar september. Hiermee kun je niet alleen randapparatuur aansluiten op de iPad Pro, maar ze worden tevens van energie voorzien. Tevens kun je met de Smart Connector over en weer data versturen. Denk bijvoorbeeld aan de toetsaanslagen als je aan het typen bent.

Het aantal accessoires voor de Smart Connector in beide iPad Pro-modellen is op één hand te tellen: deze beperkte zich tot één, namelijk een keyboard. Apple kwam met zijn eigen Smart Keyboard. Logitech onthulde afgelopen november de Logi CREATE.

Logi BASE

Logi BASE

Vandaag komt het Zwitserse technologiebedrijf opnieuw met een hulpstuk dat met de Smart Connector gebruikt kan worden: de Logi BASE. De Logi Base dient niet alleen als standaard om de iPad Pro overeind te zetten: het is het eerste accessoirestuk dat de tablet eveneens oplaadt via de Smart Connector.

Bovendien is de Logi BASE te gebruiken in combinatie met de nieuwe Smart Cover van Apple. Om de Logi BASE van energie te voorzien moet je hem via de Lightning-kabel aansluiten op het stroomnet. Als hij volledig is opgeladen, wat naar eigen 7 uur duurt, kun je hem uiteraard ook stand-alone gebruiken.

De Logi BASE is gemaakt van stevig en hoogwaardig aluminium en een verzwaard voetstuk voor goede ondersteuning. Om ervoor te zorgen dat de dock niet gaat verschuiven tijdens het werken, heeft Logitech anti-slipkussentjes aan de onderkant verwerkt. In het dock zitten magneten verwerkt die zowel de iPad Pro (12.9) als (9.7) stevig op zijn plaats houden. Om beschadiging te voorkomen heeft Apple aan de onder- en bovenkant dunne polycarbonaatlaagjes aangebracht. Tot slot is de Logi BASE MFI-gecertificeerd. Dit houdt in dat de standaard aan alle veiligheids- en kwaliteitseisen van Apple voldoet.

Logi BASE

Prijs en beschikbaarheid

De Logi BASE is vanaf nu te koop via de webshop van het Zwitserse bedrijf. Wellicht dat hij op een later moment ook aan het assortiment van de Apple Store wordt toegevoegd. Hij heeft een adviesprijs van 99 euro, inclusief verzendkosten.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer