Amazon verdubbelt opslagruimte Amazon Fire 7

0

Amazon heeft besloten om de opslagcapaciteit van zijn budgettablet te verdubbelen. De Amazon Fire 7 heeft optioneel dus 16GB aan intern geheugen. En het prijskaartje? Dat valt slechts twintig dollar hoger uit.

Herinner je je nog de Amazon Fire 7 van vorig jaar september? Deze tablet was zo goedkoop dat de online retailer ze in een sixpack te koop aanbood voor 250 dollar. Of los voor 50 dollar per stuk.

Het prijskaartje was voor vele consumenten een belangrijke reden om voor deze budgettablet te kiezen. Enige keerzijde was dat hij slechts over 8GB intern geheugen beschikte. Als je daar de vooraf geïnstalleerde apps en het besturingssysteem Fire OS nog eens van aftrekt, dan houd je vrij weinig over voor je eigen bestanden, foto’s en andere media (4.5GB om precies te zijn). De tablet beschikt weliswaar over een microSD-kaartlezer, maar dergelijke geheugenkaartjes kunnen behoorlijk prijzig zijn.

Amazon heeft naar deze kritiek geluisterd en besloten hier iets mee te doen. Wat dan? Door een tweede uitvoering van de Amazon Fire 7 aan te bieden: een met 16GB aan intern geheugen. De overige specificaties zijn identiek: het enige verschilpunt is dus dat hij twee keer zo veel opslaggeheugen heeft.

En het prijskaartje? Dit model is uiteraard iets duurder dan zijn voorganger, maar het prijsverschil valt te overzien. In plaats van 50 dollar betaal je voor 16GB  aan opslagcapaciteit 70 dollar.

Specificaties Amazon Fire 7

De Amazon Fire 7, die destijds nog werd gepromoot met de naam Amazon Kindle Fire 7, heeft een 7 inch groot IPS-display met een resolutie van 1024 x 600 pixels en een pixeldichtheid van 171 ppi. Naar eigen zeggen is het scherm beter dan van menig concurrent die goedkopere TN displays gebruiken. Onder de motorkap vinden we een 1.3GHz quadcore-processor, die volgens Amazon twee keer zo krachtig is als de Samsung Galaxy Tab 3 Lite. Het werkgeheugen (RAM) bedraagt 1GB, het intern geheugen 8GB of 16GB, inclusief microSD-kaartlezer om het geheugen uit te breiden tot maximaal 128GB.

De Amazon Fire 7 beschikt zowel over een camera aan de voor- als de achterkant. Deze zijn respectievelijk 1.2MP en 2MP. De batterij gaat tot 7 uur met een enkele lading. De tablet draait op Amazons eigen besturingssysteem Fire OS 5 Bellini, dat de look and feel heeft van een digitaal tijdschrift.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Amazon Fire 7 is te koop vanaf 50 dollar of 60 euro. Heb je standaard liever 16GB geheugen? Dan moet je 70 dollar neerleggen voor de budgettablet (70 euro). De Amazon Fire 7 is te koop via de webshop van Amazon.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer