‘Nieuwe Amazon Fire HD 8 in aantocht’

0

De specificaties van een nieuwe Amazon Fire HD 8 zijn in de database van GFXbench verschenen. De specs verklappen dat we hier met een budgettablet of middenmoter te maken hebben.

Vorige week schreef ik dat Amazon het voornemen had om een nieuwe tablet aan te kondigden. Het bleek echter om een e-reader te gaan: de Amazon Kindle Oasis. Aangezien ik voor TabletGuide over de nieuwste tablets en het laatste tabletnieuws bericht, heb ik daarom een follow-up achterwege gelaten.

Ditmaal is Amazon wederom in het nieuws. En jah, deze keer gaat het wel om een tablet. In de database van GFXbench wordt hij de Amazon KFGIWI genoemd, maar volgens diverse media is dit de opvolger van de Amazon Fire HD 8. Vorig jaar september onthulde de online retailer al een geüpgradede versie van de Fire HD 8 en kennelijk smaakt dat naar meer.

Specificaties Amazon KFGIWI

Net als zijn voorganger heeft de Amazon KFGIWI een 8 inch scherm met een resolutie van 1280 bij 800 pixels. De MediaTek MT8135 uit de vorige editie maakt plaats voor een krachtigere MediaTek MT8163 quadcore-processor. Weliswaar ligt de kloksnelheid met 1.3GHz iets lager dan zijn voorganger (1.5GHz), maar de MediaTek MT8163 is een 64-bit processor, hetgeen de algehele prestatie van de tablet ten goede zou moeten komen. De grafische kaart (GPU) is afkomstig van ARM, namelijk een Mali-T720. Het werkgeheugen bedraagt volgens de specificaties 1.5GB, het intern geheugen 8GB. Er wordt geen melding gemaakt van uitbreidbaar geheugen, maar kan me haast niet voorstellen dat Amazon dit achterwege laat.

Opmerkelijk genoeg heeft Amazon ervoor gekozen om de camera te downgraden van 5 megapixel naar 2 megapixel. Waarschijnlijk om de prijs zo laag mogelijk te houden, maar dat is pure speculatie van mijn kant. GFXbench noemt Android 5.1 (Lollipop) als besturingssysteem voor de Amazon Fire HD 8. Opmerkelijk, want Amazon installeert altijd zijn eigen OS op zijn tablets en e-readers: Fire OS.

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer de tablet in de online winkel van Amazon verschijnt is niet bekend. Hetzelfde geldt voor het prijskaartje. Als we naar de specs kijken, dan kan de prijs haast niet hoger uitvallen dan zo’n 100 euro.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer