‘Huawei werkt aan 7 inch tablet: Huawei 7P’

0

Huawei heeft de merknaam ‘Huawei 7P’ laten vastleggen bij het patentbureau. Het gerucht gaat dat dit een nieuwe, 7 inch grote Nexus-tablet gaat worden.

Huawei heeft de afgelopen paar maanden een flink aantal nieuwe high-end producten gelanceerd. Zo introduceerde het Chinese technologiebedrijf eind vorig jaar de Nexus 6P, waarbij de letter –P staat voor ‘Premium’. Een smartphone weliswaar, maar het bedrijf heeft ook flink wat tablets op zijn naam staan. Dit jaar zagen we al de Huawei MediaPad M2, Huawei MateBook en Huawei MediaPad T2 10.0 Pro voorbij komen.

En wellicht gaat het bedrijf zijn assortiment nog verder uitbreiden. Het heeft namelijk de merknaam ‘Huawei 7P’ laten vastleggen. Het gerucht gaat de ronde dat Huawei heimelijk aan een 7 inch grote Nexus-tablet werkt. Dit zou de derde generatie Nexus 7 worden.

Nexus 7

In 2012 onthulden Google en ASUS de Nexus 7 (2012). Dat bleek een schot in de roos. Het jaar daarop bracht Google een geüpgradede versie uit: de Nexus 7 (2013). In 2014 verscheen de Nexus 9, die tot op heden nog altijd geen opvolger heeft gekregen. 2015 gaat de boeken in als het jaar dat er geen nieuwe Nexus-tablet werd gelanceerd.

Ondanks het succes van zowel de eerste als tweede lichting Nexus 7, is er nooit een derde generatie uitgebracht. Jonney Shih, bestuursvoorzitter en voormalig CEO van ASUS, legde in een interview uit waarom. Volgens hem was het bestuur minder enthousiast over een derde generatie, omdat hij te weinig zou toevoegen aan het reeds bestaande tabletaanbod. Probeer maar eens een tablet te verkopen die zich niet van de concurrentie weet te onderscheiden. Daarom zagen Google en ASUS af van productie.

Huawei MateBook

Huawei MateBook

Huawei of HTC?

In de aanvraag wordt weliswaar met geen enkel woord gerept over een Nexus-tablet, maar het ligt wel voor de hand. Heb je wel eens een 7 inch grote smartphone vastgehad? Ze bestaan, maar zijn niet op de Nederlandse markt verkrijgbaar.

Overigens is het absoluut niet zeker dat er een derde generatie Nexus 7 komt, laat staan dat deze door Huawei gemaakt wordt. HTC is namelijk ook al eens genoemd. Het Taiwanese bedrijf zou een ‘exclusieve deal’ met Google hebben gesloten om zich toe te leggen op de productie van Nexus-toestellen.

Het Duitse Huaweiblog meldt tot slot dat de derde Nexus 7 tablet tijdens Google I/O 2016 wordt getoond. Google gebruikt dit podium om ieder jaar zijn nieuwste producten en diensten te onthullen. Naast hardware zien we ieder jaar ook software de revue passeren. Zo krijgen we hier onder meer Android N te zien.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 7 inch
  • Besturingssysteem Android 4Android 5
  • Schermresolutie 1920 x 1200
  • Afmetingen 200.7 x 114.3 x 8.65 mm
  • Processor Qualcomm Snapdragon S4 Pro (quad-core)
  • Gewicht 317.5 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer