LG Rolly 2 officieel onthuld

0

LG heeft zijn nieuwste oprolbare toetsenbord aangekondigd: de LG Rolly 2. Weliswaar is deze tabletaccessoire momenteel alleen verkrijgbaar in Zuid-Korea, maar wellicht kunnen we hem ook mettertijd hier in Europa verwachten.

De LG Rolly werd vorig jaar augustus door het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf uit de doeken gedaan. Wat de tablet zo bijzonder maakt is zijn design: het was namelijk de eerste oprolbare toetsenbord ter wereld. Grote en compacte toetsenborden bestaan al langer, dat geldt ook voor een opvouwbaar keyboard. Maar een oprolbaar toetsenbord was toch wel een unicum.

Specificaties LG Rolly 2

Net als zijn voorganger is de LG Rolly 2 een toetsenbord die je draadloos verbindt met je tablet, smartphone of laptop. Om een verbinding tot stand te brengen maak je gebruik van Bluetooth 3.0. Het toetsenbord haalt zijn energie uit één AAA-batterij. Volgens de fabrikant kun je ongeveer drie-en-een-halve maand vooruit met een enkele batterij voordat je hem moet vervangen of opladen. Het gaat hierbij uit van gemiddeld gebruik: naarmate je het toetsenbord intensiever gebruikt, is de batterij uiteraard eerder leeg.

Grootste verschil met zijn voorganger is dat de lG Rolly 2 ditmaal niet vier, maar vijf rijen toetsen heeft. De cijfers maken in de tweede generatie hun entree. Voorheen waren deze geïntegreerd in de eerste regel van het qwerty-toetsenbord. Dat betekent dat dat LG Rolly 2 opgerold niet langer een vierkant design heeft, maar pentagonaal of vijfhoekige cilinder.

LG Rolly 2

Kon je de eerste generatie nog gebruiken voor maximaal twee apparaten, de LG Rolly 2 kun je met maximaal drie apparaten tegelijkertijd pairen. Met een nieuwe knop schakel je snel en eenvoudig tussen de apparaten. De LG Rolly 2 is compatible met apparaten die draaien op Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) of hoger, iOS 7 of hoger, Windows 7 of hoger en Mac OS X 10.7 of hoger.

Door de extra rij en nieuwe schakelknop is de LG Rolly 2 iets groter en zwaarder dan zijn voorganger. Hij is 274 x 31.7 x 30.7 millimeter en weegt 161 gram, inclusief batterij.

Prijs en beschikbaarheid LG Rolly 2

De LG Rolly 2 is momenteel alleen verkrijgbaar in Zuid-Korea. Daar heeft de tablet een adviesprijs van 129.000 won, omgerekend zo’n 100 euro. Of en wanneer het oprolbare toetsenbord naar Nederland komt is niet bekend.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer