Koum: ‘WhatsApp voorlopig niet naar tablets’

1

Jan Koum, CEO van WhatsApp, heeft naar eigen zeggen voorlopig geen plannen om de chatapplicatie naar de tablet te brengen. De reden: mensen lopen niet met een tablet over straat naar hun afspraak.

Dat zegt Koum in een interview tegen het Duitse Netzökonom.

Gebruikers vragen al een tijdje of WhatsApp zijn chatapplicatie niet kan naar tablets kan porten. Deze is namelijk alleen beschikbaar voor smartphones en kan zodoende niet geïnstalleerd worden op tablets. Een groot gemis, zo menen veel gebruikers.

Koum erkent dat veel mensen om een tablet-app vragen, maar hij zegt dat hij voorlopig niet de intentie heeft om deze te laten bouwen. Volgens hem is WhatsApp een applicatie die bestemd is voor mobiele apparaten die men voortdurend bij zich draagt. Tablets vallen volgens Koum buiten deze definitie. In het interview zegt hij:

“We bouwen onze app voor apparaten die de mensen met zich meedragen. Niemand neemt zijn iPad mee als hij naar de bioscoop of uit eten gaat.”

E-mail vervangen

Tevens verwoordt Koum zijn ambities in het interview. Zo wil hij met WhatsApp de traditionele e-mail vervangen. Waarom versturen mensen e-mails? Natuurlijk om een bericht over te brengen, maar ook omdat het ons de mogelijkheid biedt om bijlages toe te voegen. Op dat laatste vlak heeft de chat-app onlangs zijn eerste grote stap gezet: zo kunnen gebruikers voortaan .pfd-bestanden verzenden met WhatsApp. “In de toekomst willen we meer bestandsextensies hieraan toevoegen, ook voor werknemers die bedrijfsdocumenten en –bestanden willen doorsturen”, aldus Koum.

Afgelopen week rolde WhatsApp end-to-end encryptie. Hiermee kunnen voortaan alleen de verzender en de ontvanger boodschappen lezen. Zodoende is het voor het bedrijf onmogelijk om stiekem mee te lezen. Politionele en opsporingsdiensten kunnen dus niet langer aan de makers van de chatapplicatie vragen om berichten uit te lezen en aan hen door te spelen.

WhatsApp op tablets

Wil je WhatsApp toch op tablets gebruiken? Dat kan ook eenvoudig zonder de app te installeren. Je opent de browser op je tablet en gaat naar https://web.whatsapp.com. Daar verschijnt een QR-code in beeld. Deze scan je met de app op je smartphone. Hiervoor ga je naar het menu (rechtsboven in de hoek) en selecteer je ‘WhatsApp web’. Daarna ben je ingelogd en kun je zonder problemen berichten versturen en ontvangen.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

1 reactie

Reageer