Onbekende Acer Tab 8 S opgedoken

0

Foto’s van een mysterieuze tablet zijn deze week gelekt. Het gaat naar verluidt om de Acer Tab 8 S. Meer foto’s zien en weten over de vermeende specificaties? Lees dan snel verder.

De foto’s van de tablet zijn gepubliceerd door Tabletmonkeys.

Het design van de Acer Tab 8 S is zeer uniek te noemen en doet mij persoonlijk sterk denken aan de Acer Predator 8 gamingtablet, die sinds december 2015 te koop is in ons land. In alle vier de hoeken zien we diamantvormige speakers, ook wel quad-speakers genoemd. De Predator 8 heeft een soortgelijk designelement aan de voorzijde.

De vormgeving van de vier speakers loopt door aan de achterkant. In plaats van een glad, strak oppervlakte zien we vier duidelijke bulten. Of dit de gebruiker bij alledaags gebruik ten goede komt is nog maar de vraag. Waar we niet om heen kunnen is dat de Acer Tab 8 S een bijzonder ontwerp heeft.

Specificaties Acer Tab 8 S

Wat betreft de specificaties tasten we nog enigszins in het duister. Net als de Predator 8 heeft de Acer Tab 8 S zoals gezegde vier speakers, maar ook haptische feedback en “de nieuwste processor”. Volgens Tabletmonkeys heeft de tablet twee vibratiemotors onder de behuizing die trillingen teweegbrengen. Bij de Acer Predator 8 werkte dat vrij goed: als je op deze tablet een game speelt en met een pistool schiet, heel hard door de bochten scheurt of een explosie in beeld ziet, begint de tablet te trillen.

Wat de CPU betreft tasten we volledig in het duister. Er wordt enkel vermeld dat de Acer Tab 8 S door “de nieuwste processor” wordt aangedreven. Misschien een zesde generatie Intel Core M Skylake-processor? Of NVIDIA Tegra X1? Of Qualcomm Snapdragon 820? We weten het simpelweg niet. De Predator 8 beschikt over een Intel Atom x7-Z8700 Cherry Trail-processor.

Acer Tab 8 S

Gezien de vormgeving en de specificaties is het aannemelijk dat de Acer Tab 8 S de opvolger is dan de Acer Predator 8. Waar staat de letter –S dan voor in de naam? Ook dat is nog een vraag. Wellicht dat Acer hiermee wil aangeven dat de tablet een hogeresolutiescherm heeft. De Predator 8 moet het nog doen met een Full HD-scherm, misschien dat diens opvolger een 2K- of 4K-scherm krijgt. Of een Super AMOLED-scherm, net als de Samsung Galaxy Tab S2. Deze tablet heeft een resolutie van 2048 bij 1536 pixels.

Over de prijs en eventuele releasedatum is op dit moment nog geen informatie beschikbaar.

Acer Predator 8 review

TabletGuide nam begin dit jaar de Acer Predator 8 onder handen. Benieuwd naar onze bevindingen? Lees dan onze review van de Acer Predator 8.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer