‘Nieuwe Amazon Kindle dunner dankzij speciale hoes’

0

De nog te verschijnen Amazon Kindle wordt dunner dan zijn voorganger. Dat komt omdat de retailer de tablet of e-reader met beschermhoes die voorzien is van een herlaadbare batterij levert.

Dat schrijft The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen.

Afgelopen week kondigde Jeff Bezos, de CEO van Amazon, aan dat het bedrijf deze week één of meerdere nieuwe Amazon Kindles gaat lanceren. Meer details over de Kindle wilde Bezos destijds niet bekend maken.

Iemand die bekend is met de plannen van Amazon laat tegenover The Wall Street Journal weten dat de nog te verschijnen Amazon Kindle slanker is dan zijn voorgangers. Amazon verwerkt waarschijnlijk een accu met minder vermogen in de tablet of e-reader. Deze zijn dunner en lichter dan batterijen die meer power hebben.

Om het verlies aan vermogen te compenseren krijgen consumenten bij hun aankoop tevens een beschermhoes waarin een herlaadbare batterij is geïntegreerd. Hierdoor gaat de tablet of e-reader volgens de anonieme bron toch lang genoeg mee met een batterijlading.

Zonne-energie

Daarnaast zegt de tipgever dat Amazon werkt aan een beschermhoes met ingebouwde batterij die met behulp van zonne-energie opgeladen kan worden. Een dergelijke techniek kennen we al geruime tijd bij powerbanks (denk bijvoorbeeld aan de X-Torm Lava Charger), maar binnenkort dus ook bij beschermhoezen. Maar, zo zegt een andere bron tegenover The Wall Street Journal, het gaat nog wel even duren voordat deze in de winkels ligt.

De medewerkers noemen de nog te verschijnen Amazon Kindle intern ook wel ‘Whiskey’. De beschermhoes met batterij draagt de codenaam ‘Soda’. De hoes die met zonne-energie opgeladen kan worden is intern bekend als ‘Sunkiss’.

Specificaties, prijs en releasedatum van de nieuwe Amazon Kindle zijn momenteel niet bekend. Op een verzoek van The Wall Street Journal om op het bericht te reageren werd door Amazon afgeslagen.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer