Aandeel Android Marshmallow verdubbeld

0

Het aantal tablets en smartphones dat op Android Marshmallow draait, is de afgelopen maand verdubbeld. Volgens de laatste peiling van Google wordt 4,6% van alle mobiele apparaten die de Google Play Store bezoeken aangedreven door de nieuwste versie van zijn mobiele besturingssysteem.

Dat blijkt uit de laatste cijfers van het Android Developer Dashboard die dinsdagavond Nederlandse tijd bekend zijn gemaakt.

Android Marshmallow

Meer en meer tablets en smartphones draaien op Android Marshmallow, oftewel versies 6.0 en 6.0.1. Begin januari, ruim drie maanden na de officiële lancering, stond de teller op een schamele 0,7% In februari groeide het marktaandeel van deze Androidversie door naar 1,2% en in maart naar 2,3%. Inmiddels zijn we een maand verder en is Android Marshmallow erin geslaagd om zijn aandeel te verdubbelen.

Android Marshmallow is al te vinden op diverse nieuwe high-end smartphones. De beschikbaarheid voor tablets valt daarentegen enigszins tegen. Sony en Samsung hebben aangekondigd dat ze de komende maanden Android Marshmallow gaan uitrollen naar verschillende vlaggenschepen. Begin maart voegde Sony woord bij daad door Android Marshmallow naar de Sony Xperia Z4 Tablet te brengen. De NVIDIA Shield Tablet K1 ontving afgelopen december deze update al, de originele Shield Tablet volgde begin januari.

Android Marshmallow

Android Lollipop

De meest populaire Androidversie is sinds maart Android Lollipop (5.0 en 5.1). Dat is sindsdien niet veranderd. Vorige maand draaide 36,1% van alle Androidapparaten op deze versie van Googles OS. Inmiddels is dat aandeel licht gedaald naar 35,8%.

Andere Android-versies

Na Android Lollipop volgt Android KitKat (4.4) als meest populaire Androidversie. Volgens de laatste telling is één op de drie Androidapparaten (33,4%) uitgerust met deze versie van Googles mobiele besturingssysteem. Op ruime afstand volgt Android Jelly Bean (4.1, 4.2 en 4.3) met een aandeel van 21,3%. Android Gingerbread, Ice Cream Sandwich en Froyo vormen de hekkensluiters met een marktaandeel van respectievelijk 2,6%, 2,2%, en 0,1%.

iOS 9

Uit de laatste distributiecijfers van Apple blijkt dat 79% van alle iPads en iPhones op iOS 9 draait. Op ruime afstand volgt iOS 8 met 16%. Eén op de twintig iDevices (5%) draait op een oudere iOS-versie.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 10.1 inch
  • Besturingssysteem Android 5
  • Schermresolutie 2560 x 1600
  • Afmetingen 167 x 254 x 6.1 mm
  • Processor Qualcomm Snapdragon 810 (64-bit octa-core)
  • Gewicht 389 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer