iPad Pro (9.7) zeer moeilijk te repareren

0

Heb je een iPad Pro (9.7) besteld en geeft deze problemen? Hoe handig je ook  bent, ga vooral niet zelf aan de slag om de tablet te repareren. Doordat losse onderdelen niet te vervangen zijn krijgt de tablet een reparatiescore van 2 uit 10.

Dat schrijft iFixit, die de iPad Pro (9.7) binnenstebuiten haalde.

Medewerkers kochten de nieuwe iPad Pro (9.7) en keken onder de motorkap om te kijken welke componenten Apple in de tablet heeft verwerkt. Hiermee constateren ze tegelijkertijd hoe eenvoudig of lastig het voor consumenten is om de tablet zelf te fixen.

Waarom is de iPad Pro (9.7) zo lastig te repareren?

De eindscore is bedroevend: de iPad Pro (9.7) scoort slechts twee van de tien punten op de reparatieschaal. Daar geeft iFixit verschillende redenen voor. Zo is de accu zeer lastig te verwijderen. Hij is weliswaar niet op zijn plaats vast gesoldeerd zoals sommige andere onderdelen, maar zit wel zéér stevig vast waardoor hij moeilijk los te krijgen is.

De Smart Connector –een connectiviteitsonderdeel waarmee gebruikers een extern toetsenbord op de iPad Pro kunnen aansluiten– is vrijwel onmogelijk te vervangen. Het is één solide en stevig geheel dat niet uit losse onderdelen bestaat.

Het LCD-scherm en het front panel glass zijn samengevoegd. Hierdoor is het net iets makkelijk om te tablet te openen dan voorgaande modellen. Keerzijde hiervan is dat het risico groter is dat je het scherm molt zodra je de tablet probeert te openen. Het scherm vervangen is hierdoor duurder dan voorheen.

En tot slot, een meer algemene opmerking van iFixit, is Apple scheutig als het gaat om plak. Alle onderdelen zijn dusdanig goed vastgelijmd dat ze niet van hun plaats loskomen. Componenten vervangen is hierdoor weliswaar niet onmogelijk, maar wel zeer moeilijk.

Kort samengevat: heb je een iPad Pro (9.7) en vertoont hij mankementen? Ga dan niet zelf lopen sleutelen aan de tablet, maar breng hem terug naar Apple.

Tot een vergelijkbare conclusie kwam iFixit ook toen het de iPad Mini 3, iPad Mini 4 en iPad Air 2 binnenstebuiten haalde.

De iPad Pro (9.7) ligt sinds maandag in de winkels vanaf 689 euro.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer