Amazon onthult volgende week nieuwe Kindle Fire

0

Amazon doet volgende week één of meerdere Kindle Fire tablets uit de doeken. Het ziet er naar uit dat het om high-end producten gaat. Verdere details ontbreken nog op dit moment.

Dat schrijft Jeff Bezos, de hoogste baas van Amazon, op zijn Twitter account.

Meer details over de achtste generatie Kindle Fire maakt Amazon volgende week bekend. Of de tablets direct verkrijgbaar zijn voor het publiek is niet bekend. Dat geldt ook voor de adviesprijs.

‘Hervorming tabletmarkt’

Onderzoekers van ABI Research voorspelden onlangs dat Amazon de tabletmarkt gaat hervormen met zijn Kindle Fire. De analisten stellen dat dit door de lage instapprijs komt. De marktonderzoeker zegt dat de gemiddelde prijs voor een tablet op 323 dollar ligt. De goedkoopste Kindle Fire is al verkrijgbaar voor 50 dollar, een sixpack koop je al voor 250 dollar. Dan heb je weliswaar niet de snelste en beste tablet die je momenteel kunt krijgen, maar wel een die ontzettend goedkoop is en je nagenoeg dezelfde dingen op kunt als een dure tablet.

Encryptie

Amazon kwam onlangs in opspraak omdat het tablets die op Fire OS draaien niet langer standaard te voorzien van encryptie. Volgens de retailer maakten maar weinig consumenten gebruik van deze functionaliteit, waarmee ze hun data op de Kindle Fire kunnen versleutelen.

Na bekendmaking van het nieuws kreeg Amazon van links en rechts flink wat commentaar te verduren.  Gebruikers waren bang dat hun bestanden voor hackers eenvoudig te kraken waren als deze vorm van beveiliging uit het besturingssysteem zou verdwijnen. Daarop besloot Amazon om deze full-disk encryptie weer terug te brengen naar alle mobiele apparaten die op Fire OS draaien. Deze beveiliging wordt de komende maanden opnieuw uitgerold.

Update

Tot slot bracht Amazon onlangs een update uit voor Kindle Fire tablets en e-readers die vóór 2013 waren gemaakt: onder meer de eerste vijf generaties van de Kindle Fire (2007-2012), Kindle DX, Kindle Touch en Kindle Whitepaper. Als consumenten niet snel een update installeerden op deze tablets, dan konden zij na 22 maart mogelijk geen verbinding meer maken met de Kindle diensten.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer