Miitomo nu te downloaden voor Android en iOS

0

Miitomo, de eerste mobiele game van Nintendo, is vanaf nu ook te downloaden in ons land, zowel voor Android als iOS. Lees hier meer over deze game en de downloadlinks.

Geen Mario, Luigi, Bowser, Fox McCloud, Megaman, Donkey Kong, Link, Zelda of een van de vele andere bekende en geliefde Nintendo-personages. In Miitomo draait het allemaal om de Mii’s: avatars die gebaseerd zijn op jouzelf en mensen uit jouw omgeving.

Gameplay

Mobiele ‘game’ is eigenlijk het verkeerde woord om Miitomo te omschrijven. Het is eerder te zien als een applicatie om je vrienden beter te leren kennen. Het ‘spel’ begint met het maken van je eigen Nintendo-karakter of Mii. Zodra deze af is krijg je een aantal vragen voorgeschoteld die betrekking hebben op jezelf. Denk aan vragen zoals ‘Wat is je favoriete eten?’ of ‘Hoe zou je jouw kledingstijl omschrijven?’. Jouw antwoorden worden vervolgens gedeeld met andere Nintendo-personages.

Voor iedere vraag die je beantwoordt beloont Nintendo je met Miitomo-munten. Hiermee koop je minigames (Mii-cadeau) en nieuwe kledingstukken in de app-winkel. Jouw Mii-personage valt op een platform en zodoende verzamel je allerhande prijzen voor jouw personage.

Bekijk hieronder de trailer van Miitomo.

Nintendo en mobiele games

Begin vorig jaar kondigde Nintendo aan dat het samen met gameontwikkelaar DeNA games gaat uitbrengen voor tablets en smartphones. Alle bekende personages als Mario, Luigi, Link, Zelda, Kirby en Donkey Kong zijn straks uiteraard te zien in de mobiele games. Het Japanse bedrijf heeft beloofd dat het geen samen met DeNA nieuwe games ontwikkelen die geoptimaliseerd zijn voor tablets en smartphones. Oftewel, geen reeds bestaande spellen porten naar mobiele platforms.

Miitomo is de eerste titel die Nintendo onthult voor tablets en smartphones. Naast deze game heeft Nintendo plannen om vóór maart 2017 nog vier andere mobiele games lanceren. Details hierover zijn op momenteel nog niet bekend.

  • OntwikkelaarNintendo
  • Platform(en)Android / iOS /
  • CategorieSociaal /
  • Downloaden
Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer